Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Novou školu pro 540 dětí otevřeli na pražském Zličíně. Plánuje se stavba dalších

Na pražském Zličíně byla dnes otevřena nová základní škola. Její kapacita je 540 dětí a výstavba vyšla na necelých 300 milionů korun. Děti na Zličíně dosud jezdily do škol do sousedních městských částí, tedy do Řep nebo na Prahu 13. Počty míst ve školách rozšiřují také další městské části, mezi nimi například Praha 5.

Chybí děti z vyšších tříd

Do nové školy budou chodit děti ze Zličína i Sobína, který spadá pod zličínskou radnici. Kapacita školy v tuto chvíli ještě není naplněna. „Máme 350 dětí a v současné době máme po třech prvních a druhých třídách. Nemáme ještě nejvyšší ročníky,“ řekla dnes novinářům zástupkyně ředitelky Kamila Šmídová. Do nejvyšších tříd se škole letos přihlásilo málo dětí, ročníky tak budou doplňovány postupně.

Potřeba nových škol

Podle starostky Marty Koropecké bude Zličín v budoucnu potřebovat další školy. V této části Prahy je totiž plánována rozsáhlá bytová výstavba pro skoro dvacet tisíc nových obyvatel. Se všemi developery se podle ní radnici podařilo vyjednat, že poskytnou pozemky a na výstavbě škol se budou podílet. „Ještě musíme jednat s magistrátem, protože jsme malá městská část a sami na to nikdy mít nebudeme,“ uvedla Koropecká.

Nová místa ve školách a školkách vytvořila rovněž radnice Prahy 5, která zřizuje 20 mateřských a 13 základních škol. Kapacitu rozšíří radnice od nadcházejícího školního roku o 252 nových míst, kdy 180 nových míst bude v základních školách a 72 v těch mateřských.

Autoři | Foto praha.eu

Štítky ČR, školy, správa, Praha, Zličín, městská část, stavba, základní škola, Řepy, Sobín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Novou školu pro 540 dětí otevřeli na pražském Zličíně. Plánuje se stavba dalších  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.