Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový ústav s názvem Kreativní Praha bude rozvíjet pražskou kulturu a vzdělanost

V hlavním městě by měl vzniknout ústav s názvem Kreativní Praha, který bude sídlit na Staroměstském náměstí. Ústav by měl rozvíjet kulturu a vzdělanost. Dnes to schválili pražští radní, věc budou projednávat ještě zastupitelé. Jediným zakladatelem ústavu bude Praha, která jej bude financovat.

Ústav má za cíl naplňovat Strategický plán v oblasti kultury a schválenou Koncepci kulturní politiky hlavního města. Bude přispívat k rozvoji kultury a kreativity v Praze, pořádat výstavy, školení, přehlídky a další kulturní a vzdělávací akce a tak posilovat význam Prahy jako centra kultury a vzdělanosti.

Ústav Kreativní Praha vzniká transformací stejnojmenného projektu Institutu plánování a rozvoje hlavního města (IPR).

Prvním ředitelem, který bude jakožto statutární orgán ústavu zastupovat instituci navenek, bude Petr Peřinka. Ten je nyní manažerem projektu Kreativní Praha, který má na starost Institut plánování a rozvoje (IPR) Prahy. Peřinku zvolila na tři roky sedmičlenná správní rada. Členy správní rady jmenuje na pět let zakladatel. Na činnost ústavu bude dohlížet čtyřčlenná správní rada. Její členové jsou taktéž jmenováni na pět let.

Radní hlavního města dnes dále odsouhlasili vklad milionu korun do majetku instituce. V dalších letech by měl být ústav financovaný z rozpočtu hlavního města a to čtyřmi miliony korun. O tuto částku by podle Důvodové zprávy k Usnesení rady hlavního města ponížen rozpočet IPR. Letos by měly být na účet ústavu převedeny z IPR tři miliony korun.

Autoři | Foto kreativnipraha.eu

Štítky vzdělání, kultura, Praha, hlavní město, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový ústav s názvem Kreativní Praha bude rozvíjet pražskou kulturu a vzdělanost  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.