Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Radní Prahy 14 se rozhodli uzavřít všechny své mateřské školy

Radnice Prahy 14 uzavře všechny mateřské školy na svém území. V provozu zůstanou pouze pro děti rodičů zajišťujících krizovou infrastrukturu státu a samoživitelů, kteří nemají jinou možnost jak pečovat o dítě. Na svém facebookovém profilu to po mimořádném jednání radních uvedl starosta Radek Vondra (TOP 09). Uzavřít školky se již rozhodly Praha 1 a 11 a Praha 2 omezí jejich provoz. Vláda ani bezpečnostní rada státu zatím uzavření školek nenařídily.

Po zvážení všech okolností a dopadů a projednání s ředitelkami mateřských škol se vedení radnice rozhodlo k uzavření školek. Konečné rozhodnutí o něm mají ředitelky, radnice jako zřizovatel to pouze doporučí. "Apeluji na všechny rodiče, aby školky využili skutečně jen v nezbytně nutných případech. Všichni zaměstnanci školek jsou připraveni zajistit maximální opatření k ochraně zdraví všech, které je pro nás vždy na prvním místě," uvedl Vondra.

Na Praze 14 se objevila nákaza koronavirem mezi žáky základní školy. Konkrétně se jedná o ZŠ Chvaletická, která od rodičů dvou žáků dostala informaci o pozitivním výsledku testu. "Jedná se o žáka třídy 1.A a žáka 3.A. Z prověření s hygienickou stanicí vyplývá, že oba žáci mohli být infekční pouze jeden den návštěvy školy, v pondělí 9. března," napsal na facebooku Vondra. Základní školy jsou již několik dní uzavřeny.

Mateřské školy uzavře od pondělí 16. března radnice Prahy 1 a 11. V Praze 2 pak rovněž od pondělí bude upraven režim předávání a vyzvedávání dětí. Cílem je minimalizovat vstup dospělých do budov. V některých školkách tak budou děti předávat v zádveří, jinde v chodbičce.

Vláda v úterý uzavřela všechny základní školy, gymnázia, učiliště a vysoké školy. Mateřské školy jsou nyní v České republice v provozu. Školky jsou aktuálně zavřené například v Praze 6, v Praze 9 je mohou navštěvovat jen děti rodičů, kteří musí chodit do zaměstnání.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, školy, koronavirus, Praha, mateřská škola, Radek Vondra, TOP 09, Bezpečnostní rada státu, radnice, základní škola, Krajská hygienická stanice, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní Prahy 14 se rozhodli uzavřít všechny své mateřské školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.