Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Pražští meteorologové připravili den otevřených dveří. V sobotu ukážou balon i pokusy

Meteorologická observatoř Praha - Libuš v sobotu otevře dveře všem nadšencům do počasí. Ti uvidí třeba vypouštění meteorologického balonu, vyzkouší si moderování počasí i pokusy a mohou si pro odborníky připravit dotazy. Parkování je u areálu zdarma.

Český hydrometeorologický ústav otevírá pobočky po celé republice, Pražané mohou zavítat do Komořan a právě do Libuše, kde bude hlavní program. Meteorologové se zájemcům budou věnovat od devíti ráno do dvou odpoledne.

„Děti se určitě vydovádějí při interaktivních hrách a zároveň díky nim získají užitečné informace, stezka Pohádkové počasí je třeba hravou formou naučí, jak se správně chovat při bouřce,“ uvedla ve zprávě pro novináře tisková mluvčí ústavu Monika Hrubalová. Součástí jsou kvízy a dílničky.

Asi nejzajímavější bod programu, vypouštění meteorologického balonu, je naplánován na patnáct minut po poledni.

K vidění budou přístroje na přístroje na měření vody, meteorologická zahrádka, stanice imisního monitoringu nebo na armádní mobilní stanici Oblak. Proběhnout i pokusy s počasím a lidé si samozřejmě prohlédnout i samotná pracoviště.

Před kamerou se čtecím zařízením si zájemci budou moci vyzkoušet práci rosničky a výsledkem se pochlubit na sociálních sítích.

Součástí programu bude i diskuze s odborníky. „Řada dotazů směřuje na sucho, množství a kvalitu vody u nás nebo na nebezpečné bouřkové jevy,“ popsala Hrubalová. Lidé se také mohou dozvědět, jaké bylo počasí v den jejich narození.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český hydrometeorologický ústav

Štítky Český hydrometeorologický ústav, Komořany, Libuš, den otevřených dveří, počasí, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští meteorologové připravili den otevřených dveří. V sobotu ukážou balon i pokusy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.