Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha nabízí kurzy oprav nábytku, chce tak předejít vzniku odpadu

Hlavní město ve spolupráci se Střední odbornou školou Jarov připravilo několik kurzů oprav drobného nábytku. Lidé si mohou přinést vlastní poničené kusy a naučit se, jak se o ně postarat. Magistrát tak chce předejít produkci odpadu.

Kurzy se konají jednou měsíčně v budově Střední odborné školy Jarov v ulici Učňovská. Jeden trvá osm hodin a stojí 700 korun. Lidé se pod dohledem mistra truhláře dozví, jak se starším dřevěným nábytkem pracovat, jak opalovat, brousit, lepit, natírat a lakovat.

„Jedná se tak o rozšíření portfolia možností, jak mohou občané Prahy zacházet se starým nebo rozbitým nábytkem, a nabídnutí alternativy k odvozu předmětů na sběrné dvory. Snažíme se tak plnit závazky, které jsme si stanovili ve strategii Cirkulární Praha 2030, kde je cílem zejména předcházet vzniku odpadu a udržení předmětu co nejdéle funkčním. Projekt si rovněž klade za cíl zvyšovat úroveň řemeslné zručnosti ve společnosti, podporovat téma udržitelnosti a odpovědného přístupu,“ uvedla v tiskové zprávě Jana Plamínková (STAN), náměstkyně primátora pro oblast infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí.

Účastníci si mohou přinést jeden kousek celodřevěného nábytku jako je noční nebo konferenční stolek, polička nebo židle. Během kurzu, který probíhá vždy v sobotu od půl deváté do půl páté, ho zrenovují a naučí se nové postupy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky odpad, nábytek, Střední odborná škola, Jarov, Jana Plamínková, Starostové a nezávislí, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha nabízí kurzy oprav nábytku, chce tak předejít vzniku odpadu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.