Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kašna v Praze 10 i přes zákaz slouží jako koupaliště. Upozornění ostrahy lidé ignorují

V kašně před obchodním centrem Eden ve Vršovicích se i přes zákaz v horkých dnech koupou děti a někdy i dospělí. Ví o tom radnice desáté městské části, městská policie i provozovatel. Kromě upozornění od ostrahy centra, které lidé očividně nerespektují, ale nepřistoupí k dalším opatřením.

Pozemek i kašna patří provozovateli nákupního centra

Zákaz koupání, voda je chemicky ošetřena, píše se na tabulce uprostřed kruhové kašny. Opodál si přesto hrají děti s nafukovacím míčem, další se potápějí v plaveckých brýlích, další už maminky převlékají do plavek. Nikoho z nich nařízení ani možné nebezpečí netrápí, tráví tu celé hodiny jako na koupališti.

Situací se zabývá jak radnice městské části, tak městská policie i provozovatel nákupního centra. Každá z institucí ovšem trochu jinak. „Celý pozemek před obchodním centrem a kašna jsou v majetku obchodního centra Eden a městská část Praha 10 tudíž na její provozování nemá vliv. Už v minulosti však s Tescem proběhlo několik jednání, kde jsme na problematiku upozorňovali. Aby se technicky zamezilo koupání, muselo by patrně Tesco sáhnout k větší technické úpravě,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny mluvčí městské části Jan Hamrník.

Hrozí i riziko úrazu

Samo Tesco podle mluvčího Michala Kuzmiaka ke kašně umístilo zmíněnou ceduli se zákazem a prostranství pravidelně kontroluje ostraha centra, která i na zákaz lidi ve vodě upozorňuje. Problém vidí ve stavebním uzpůsobení kašny, ne chemikálie ve vodě. „Voda je chemicky ošetřena, stavba fontány nicméně není uzpůsobena k plavání, hrozí zde riziko úrazu,“ sdělil redakci Kuzmiak. Žádná další možná řešení, jak lidem vstoupit do vody zabránit, nezmínil.

Městská policie sama plnění zákazu nevymáhá, je ale připravena ostraze pomoci v případě, že by došlo k závažnějším problémům jako třeba fyzickému napadání. „Cedulky ohledně zákazu koupání si v daném místě prosadilo obchodní centrum Eden a primární kontrolu zákazu zde provádějí pracovníci ostrahy tohoto obchodního centra, což se zatím jeví jako dostačující. Většinu případů řeší upozorněním,“ uvedla pro redakci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Pro městskou policii je podle ní hlavní kontrola hlavně veřejného pořádku a popíjení alkoholu, které je na místě zakázané. „Kvůli problémům byli v minulosti strážníci velmi často žádáni o pomoc či asistenci, nejednou přímo o zákrok jak venku, tak uvnitř obchodního centra, pracovníky ostrahy, v poslední době ale jsou tyto požadavky spíše výjimečné,“ dodala Seifertová.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koupání, kašna, zákaz, Eden, městská policie, obchodní centrum, Praha, městská část, Tesco, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Ad jarda kverulant: skvělé! A až se rozhodnou udělat si piknik na D1, budete mít stejné pochopení? Nebo když je napadne udělat si toaletu z vaší zahrady? Taky bude přemýšlet, jak jim to usnadnit? Opravdu nechápete, že koncem civilizace je snaha každému vyhovět?

Úterý, 9. srpna 2022, 10:39Odpovědět

Jarda Kverulant

Zamýšlel bych se nad tím, jak umožnit používání, ne zakazování.

Úterý, 9. srpna 2022, 10:29Odpovědět

Kamil Hroudny

Ne "nepřizpůsobivý" naopak, ti se přizpůsobí velice rychle, když jim to vyhovuje:-)

Sobota, 30. července 2022, 21:57Odpovědět

Martin Vaněk

ad:ahoj..., obvykle se k anonymům, kteří nemají tu odvahu psát pod svým jménem nevyjadřuji, ale v tomto případě udělám výjimku. Pisatel je pravděpodobně sluníčkář z nějaké ziskovky na "začleňování" nezačlenitelných. Tito příživníci jsou ochotni ignorovat realitu do té doby, než je, nebo někoho z jejich příbuzných, tato svoloč sejme osobně. Nebo se zeptejte na realitu v PS svého zástupce: jedna poslankyně (jméno si nepamatuji) se nechala přihlásit do Neštěmic - a výsledky svého půlročního života aplikovala do návrhu zákona, který současná lůza p. pjotra fialenského u moci smetla ze stolu. Takže pane nadšený idiote (omlouvám se,ale nic přiléhavějšího jsem nenašel): odstěhujte se do Předlic, Janova, Chánova,na Kamennou (nebo do jiné části Chomutova, do Sokolova, nebo Č.Lípy, a vlastně všude, kde tyto skupinky žijí, a to jako obyčený gádžo (sluha, poskok), a ne jako vemeno, ze kterého sosají sousedi erární peníze... A pak můžete cintat svá moudra vycucaná z prstu.

Sobota, 30. července 2022, 16:41Odpovědět

Tomáš Jedno

V tom největším pařáku, prostě vypustit!

Sobota, 30. července 2022, 16:34Odpovědět

Fearone Biggz

Klasika i v Brně se to u jedné kašny děje a dle fotek co vidím z Prahy jsou to u nás taky cigáni. Koho to překlapuje.

Sobota, 30. července 2022, 15:20Odpovědět

Ahoj Ahoj

Pan Vanek pise, ze ze snimku je mu vse hned jasne. Realita ale tak cernobila neni. Prosim vsechny, nesedte tolik u pocitace, skodi to mysleni! Clovek pak mozna ziska i trochu pokory, ktera mu zabrani rikat veci jako "vetsine se zajida", nebo "jak znamo" ktere sice hezky zneji a masiruji ego, ale realne to jsou neoveritelne bludy. Ja jsem ve Vrsovicich bydlel, ted jsem se odstehoval na male mesto a musim rict, ze kdyz jsem parkrat behem leta navstivil Eden, hodne se mi libilo jak to tam pred tim centrem zije. Tipuju ze i ta ochranka to vidi a chape ze se tam nedeje nic spatneho. A zdaleka se tam, pane Vanku a i ostatni, nekoupala "svoloc".

Sobota, 30. července 2022, 15:18Odpovědět

Martin Vaněk

Ze snímků je jasné, že se nejedná o "lidi" (což je stejný eufimismus jako "mladíci"), ale cikány..., a ti jak známo nerspektují nikoho a nic. Podobný problém mají nejen nákupní centra ve všech městech, kde se tato skupina vyskytuje ve zvýšené míře, ale i celé sídliště i města. Ale je to pochopitelné, protože havloidní Chátra sedm sedm je to tak naučila: díky ziskovkám jsou už dvaatřicet let přesvědčováni o tom, jak jsou utlačováni, že tomu začali věřit. Výsledek? Učí své děti nenávisti, což je podhoubí dětských gangů, které terorizují např. v Mostě nejen jiné děti (ty "bílé"), ale i staré lidi, a dokonce si troufnou i na dospělé. A naše vykastrovaná PČR? Chodí za poškozenými, a prosí je, aby svá obvinění stáhli, a to třeba hned v nemocnici, kam s dcerou zavítala matka, kterou tato tlupa primitivů napadla, zranila a odcizila mobil a peníze. Kam si myslíte, že to dojde? Tak přemýšlejme: k cikánské národnosti se oficiálně hlásí cca 1%, neoficiálně jsou tady až 4%, a to včetně tzv. bílých asociálů, neboli svoloče, která se štítí práce a sosá sociální dávky. A jak asi dopadne boj mezi 96 versus 4? Kdo vyhraje nakonec? A že se to většině už zajídá, pracovat a vyživovat svoloč, která třicet let jen vše ničí, a žije z našich daní, je nasnadě.

Sobota, 30. července 2022, 11:27Odpovědět

Kašna v Praze 10 i přes zákaz slouží jako koupaliště. Upozornění ostrahy lidé ignorují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.