Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pražská zoo přivítá dvě nové gorily. Jednou z nich bude i jediná dcera slavné Moji

Do zoo v Troji se přestěhují dvě nové gorily, samec Kisumu a samice Duni, dcera Moji a vnučka Richarda. Oba budou žít v nové pavilonu, který otevřou 28. září. Od nových obyvatel si chovatelé v budoucnu slibují další mláďata.

„Do naší zoo přijde Duni! Nic vám to neříká? Duni je dcera naší Moji, vnučka Richarda a Kijivu! Ano, budeme mít v Praze dceru naší prvorozené gorily, slavné Moji! Příběh pokračuje,“ radoval se na Twitteru ředitel zoo Miroslav Bobek.

Duni se do Prahy přesune ze španělské zahrady Cabárceno, kde se v roce 2013 Moji narodila. Moja byla první gorilou narozenou v české zoo. Kisumu se narodil v roce 1997 v Mnichově, sedm let už ale žije v rakouské zoo ve Schmidingu. U obou se očekává, že v pražské zoo budou mít mláďata.

Velké stěhování v pražské zoo. Gorily už jsou v novém pavilonu

Část gorilí tlupy, kterou chová pražská zoologická zahrada, se dnes přestěhovala do nového pavilonu. Původní pavilon, kde zůstanou samci Richard, Kiburi a Nuru, bude pravděpodobně nyní několik dní pro návštěvníky zavřený.

Do nového pavilonu už se na začátku června přesunuli samice Shinda, Kijivu, Kamba a nejmladší samec Ajabu. V tom starém zůstávají Richard se syny Kiburi a Nuru. Richard už žádné potomky mít nesmí, protože jeho linie už je podle slov zoo přereprezentovaná. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha, Lucía Gandarillas

Štítky zoo, Troja, gorily, stěhování, mláďata, Moja, gorila, ZOO Praha, Miroslav Bobek, Twitter, Praha, Mnichov, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo přivítá dvě nové gorily. Jednou z nich bude i jediná dcera slavné Moji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.