Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Meteorologové varují před zvýšeným nebezpečím vzniku požárů. V Praze je zakázáno rozdělávat ohně

Český hydrometeorologický vydal varování před nebezpečím vzniku požárů. Varování meteorologů platí od dnešního dne až do pátku 13. května. Na území Prahy platí nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech, kde je zvýšené nebezpečí, že by požáry mohly vzniknout.

Zákaz rozdělávání ohňů platí v lesních porostech a jejich okolí do vzdálenosti padesáti metrů, v lesoparcích, parcích, zahradách a další porostech umožňujících vznik a šíření požáru, ve skladech sena, slámy a jejich okolí do vzdálenosti padesáti metrů. Oheň nemohou lidé rozdělávat ani na polích, kde by mohla vzplanout úroda

Podle nařízení je v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru zakázané i pálení klestu a kůry, spalování hořlavých látek na volném prostranství, kouření, používání pyrotechniky, používání létajících přání, lampionů nebo pochodní, odhazování hořících nebo doutnajících předmětů a dokonce i jízda parní lokomotivy, pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru. Nesmí se ani spotřebovávat voda ze zdroje pro hašení požárů k jiným účelům než k hašení.

„S teplým počasím přibývá požárů v přírodním prostředí. Jen za dnešek v Praze jsme zasahovali u šesti požárů travních porostů,“ napsal v pondělí na Twitter mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Ohodnoť článek

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky požáry, varování, meteorologové, Praha, požár, Martin Kavka, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před zvýšeným nebezpečím vzniku požárů. V Praze je zakázáno rozdělávat ohně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.