Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

VIDEO: Pražští policisté pomohli zachránit život řidiče na závodech motokár v Rakousku

Pražští policisté zasahovali i v Rakousku. Na motokárovém závodě, kterého se spolu s rakouskými kolegy zúčastnili, došlo totiž k nehodě. Policisté poskytli zraněnému řidiči první pomoc a zařídili přílet záchranářského vrtulníku.

Policisté z pražské pohotovostní motorizované jednotky a pardubického pohotovostního a eskortního oddělení vyrazili do Rakouska na závody motokár. Pozvali je totiž rakouští kolegové, se kterými se seznámili na misi v Maďarsku.

Během závodu ale došlo k nehodě. Dvě motokáry se srazily a jeden z řidičů po nárazu zkolaboval. Policisté měli navíc podezření na poranění páteře. Poskytli mu tedy spolu s dalšími návštěvníky první pomoc. Měli s sebou i zdravotnický batoh, a tak mu mohli zafixovat krční páteř a zakrýt ho izotermickou folií.

Nakonec požádali správce dráhy o přivolání záchranářského vrtulníku. „Dobrá zpráva pak přišla od rakouských kolegů, zraněný bude v pořádku,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, záchrana, závody, Praha, Rakousko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští policisté pomohli zachránit život řidiče na závodech motokár v Rakousku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.