Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dům, ve kterém pondělní požár poškodil dvacet bytů, je odpojený od elektřiny. Lidé hledají nové bydlení

Bytový dům v Divišovské ulici v Praze 11, v němž v pondělí hořelo, je nyní odpojený od elektrické energie a jeho obyvatelé obývají náhradní prostory. V domě je osmdesát bytů, z toho dvacet bytů bylo požárem zničeno. Na zasedání zastupitelstva Prahy 11 to dnes řekl starosta Jižního Města Jiří Dohnal (Piráti).

Podle Dohnala by měla oprava dvaceti bytů v šestém a sedmém patře domu, které požár zasáhl nejvíce, trvat šest až devět měsíců. Radnice proto pro obyvatele poškozených bytů, kteří o to mají zájem, zajišťuje náhradní bydlení. Pražský magistrát pro tyto účely podle Dohnala poskytl dvanáct bytů, další prostory k ubytování nabídla městská část. Část lidí z požárem poškozeného domu si našla zázemí svépomocí.

VIDEO: U požáru na Chodově zasahovaly jednotky hasičů z celé Prahy

Profesionální hasiči ze všech deseti pražských stanic dnes zasahovali u požáru bytu a střechy na Chodově. Z domu evakuovali několik lidí, nikdo nebyl zraněn. Příčinu požáru stále vyšetřují, předběžnou škodu hasiči odhadují na sto milionů korun.

Mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská v úterý uvedla, že příčinou pondělního požáru byla lidská nedbalost. Požár, který způsobil škodu zhruba za 100 milionů korun, vypukl v jednom z bytů a rozšířil se i do střešní izolace. Hasičům se požár podařilo po několika hodinách lokalizovat, poté pokračovali v dohašování.

Zásahu se účastnily jednotky ze všech deseti stanic pražských profesionálních hasičů, čtyři jednotky profesionálních podnikových hasičů a několik jednotek dobrovolných hasičů. Ze Středočeského kraje byla na místě jednotka z Říčan.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky požár, dům, byty, Praha, Jiří Dohnal, Česká pirátská strana, Jižní Město, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům, ve kterém pondělní požár poškodil dvacet bytů, je odpojený od elektřiny. Lidé hledají nové bydlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.