Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Suť v potoce, kam vracejí raky. Řeporyjský starosta Novotný se rozčílil na správu komunikací

Starosta městské části Řeporyje Pavel Novotný (ODS) se na sociálních sítích pořádně rozzlobil Technické správy komunikací. Do koryta Dalejského potoka, kam se snaží vrátit raky říční, totiž dělníci vysypali suť z nedaleké stavby.

„To je prasárna první kategorie"

Betonovou suť objevili v Dalejském potoce u opravovaného mostu na Řeporyjském náměstí v úterý. Problém pak popsal ve videu na Instagramu. „Je to Dalejský potok, do kterého vracíme raka říčního už asi dva roky. Že tady udělají nornou stěnu, dobrý. Ale ta vysypaná suť, to je prasárna první kategorie,“ komentoval video starosta Novotný.

Druhý den volal na Technickou správu komunikací, dispečink podle něj ale nevěděl, kdo most opravuje. Ze zoufalství pak rozbil i svůj telefon.

V kyblících odpad nevytáhli

Na Twitteru mezi stížnostmi na správu komunikací sdílel i plán suť z potoka vytáhnout v kyblících. S místními se u mostu sešli, plán se ale nevydařil.

Třetí den už byl starosta zase spokojený. „Tak nad TSK už zase vyšlo slunce. Subdodavatelská firma dostala pojeb, byl jsem ujištěn, že padají srážky z platů a další neštěstí se snáší na hlavy původců útoku na Dalejský potok! Dobře to dopadlo. Až na ten rozbitý telefon, ale to se nedá nic dělat,“ napsal Novotný na Twitter ve čtvrtek.

Stavba potrvá až do konce července

K případu se společnost vyjadřovat nechtěla. „Situace je vyřešená a dál ji nebudeme komentovat,“ uvedla pro redakci Pražské drbny mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Práce na mostě podle Novotného potrvají do 30. července, i když nabízel, že na místě umožní třísměnný provoz i přes noc, aby ji urychlil. Stejné datum zmiňují i webové stránky opravujeme.to. Kvůli stavbě podle něj vznikají kolony, protože částečně blokuje páteřní komunikaci.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Novotný, Jan Luxík

Štítky Dalejský potok, stavba, suť, rak, Řeporyje, technická správa komunikací, Pavel Novotný, potok, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, ODS, Twitter, Instagram, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

raci sem raci tam potok sem potok tam.....hrůza by byla kdyby suť složili u pomníku vlasovců

Pondělí, 9. května 2022, 21:02Odpovědět

Michal Ficus

Zůstal odpad v potoce, nebo ne??? Že má křaplej telefon se tam píše vícekrát, ale informace stěžejní jaksi chybí, jako obvykle....

Pátek, 6. května 2022, 07:24Odpovědět

Suť v potoce, kam vracejí raky. Řeporyjský starosta Novotný se rozčílil na správu komunikací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.