Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražská zoo končí se symbolickým vstupným pro ukrajinské ženy a děti. Od neděle zaplatí běžné vstupné

Ukrajinské ženy a děti mohou využít vstupného do pražské zoologické zahrady za symbolickou jednu korunu do soboty. Od neděle 1. května budou všichni návštěvníci zoo platit běžné vstupné. Zoo to uvedla na svém Facebooku. Pražskou zoo mohli ukrajinské ženy a děti za symbolické vstupné navštěvovat od pondělí 28. února. Pro zvýhodněné vstupné je potřeba se prokázat ukrajinským pasem nebo občanským průkazem.

Lidé na podporu zoo na Ukrajině darovali k 26. dubnu asi 4,67 milionu

Do ukrajinštiny překládané komentované programy, které pro uprchlíky z válkou zasažené země zahrada v Troji organizuje, se budou podle zástupců zahrady konat i nadále. Dny pro ukrajinské rodiny s dětmi nabízí komentovaná krmení, cvičení lachtanů nebo zábavný program v expozici Rezervace Bororo. Komentované programy v ukrajinštině se budou konat 5. a 9. května a poté v druhé polovině května.

Trojská zoo vypsala spolu s Unií českých a slovenských zoologických zahrad sbírku na podporu ukrajinských zoo. Lidé mohou na sbírku s názvem "Pomáháme jim přežít" přispívat libovolnými částkami. Sbírka má číslo účtu 43-6804660247/0100 a do zprávy pro příjemce je třeba uvést "Ukrajina".

Lidé na podporu zoo na Ukrajině darovali k 26. dubnu asi 4,67 milionu korun, jak pražská zahrada uvedla na svém webu. Za finanční dary zoo pořizuje mimo jiné krmivo a veterinární potřeby, jejichž zásilky z Česka posílá ukrajinským chovatelům zvířat. Zásilky putovaly přes Varšavu například do Zoo Charkov nebo do zoo poblíž Kyjeva. Část z peněz vybraných ve sbírce obdržely na svá konta třeba Zoo Mykolajiv a Safari Zoo Berďansk.

KOMENTÁŘ: Značkové oblečení, nalakované nehty a dokonce i ajfoun. Tohle že je uprchlík?

„Oni si klidně přijedou v BMW! Kdo z nás to má? Taky mají značkové oblečení a ženské nalakované nehty. A dokonce jsem i viděla takovou, co měla umělé řasy. A ještě mají vstup do zoo za korunu!“ Jak by měl podle Čechů vypadat správný uprchlík?

Pražská zoo opustila Euro-asijskou asociaci zoologických zahrad a akvárií se sídlem v Moskvě

Zájemci mohou přispět na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině mimo jiné rovněž nákupem takzvané charitativní vstupenky a na podporu zoo na Ukrajině putuje i výtěžek z benefičních prohlídek vybraných expozic pražské zoo.

Vůči ruské agresi se pražská zoologická zahrada v únoru vymezila pozastavením členství v Euro-asijské asociaci zoologických zahrad a akvárií (EARAZA). Ta sídlí v Moskvě a sdružuje především zařízení z někdejšího východního bloku. Tuto asociaci již dříve opustily ukrajinské zoologické zahrady.

Zoologická zahrada v Troji se otevřela 28. září 1931. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze. Loni do ní přišlo bezmála 963 tisíc návštěvníků, zhruba o 110 tisíc víc než v roce 2020, kdy Česko prvním rokem čelilo epidemii koronaviru. Kvůli protiepidemickým opatřením byly i zoologické zahrady dlouhodobě zavřené, nebo měly omezenou kapacitu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Praha, -ph-

Štítky Ukrajina, Rusko, příroda, migrace, boje, zoo, Praha, ZOO Praha, zoologická zahrada, Facebook, zahrada, Troja, Česko, Moskva, pandemie covidu-19, Východní blok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo končí se symbolickým vstupným pro ukrajinské ženy a děti. Od neděle zaplatí běžné vstupné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.