Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Desetiminutový novoroční videomapping bude stát dva miliony korun. Promítat se bude na muzeum

Praha přivítá rok 2020 novoročním videomappingem nazvaným „MY, PRAHA.“, který se bude promítat na Historickou budovu Národního muzea na Václavském náměstí. Pražané i návštěvníci hlavního města ho uvidí 1. ledna 2020 v 18:15, 19:15 a ve 20:15 hodin.

Desetiminutová show

Desetiminutová videomappingová show doprovázená hudbou bude o Praze, ale představí ji trochu jinak. Nedívá se na Prahu jako na velkoměsto plné budov, ale jako na místo, které tvoří lidé. Prahu zobrazí jako moderní město, které je zároveň přátelské a otevřené všem, kdo v něm žijí, i svým návštěvníkům.

Unikátní show nahradí klasický novoroční ohňostroj, který byl z mnoha stran, včetně části veřejnosti, vnímán jako nevhodný z hlediska životního a přírodního prostředí. Pražští radní tedy našli důstojnou alternativu ve videomappingu, který doprovází pouze hudba a mluvené slovo. Pro diváky je pak výhodou časové rozložení a zvolené místo slavnostního uvítání Nového roku přímo v centru města.

Videomapping bude stát dva miliony

Dodavatelem videomappingu, jehož cena je 1 990 000 korun bez DPH, je společnost Art4promotion. Ta splnila veškeré požadavky veřejné zakázky včetně kreativního pojetí, které naplnilo cíle hlavního města. Pražský magistrát zvolil pro novoroční videomapping téma „Praha budoucí - Future Prague“. V Art4promotion toto téma pojali tak, že budoucností Prahy jsou lidé a všichni její obyvatelé.

Novoroční ohňostroj bude vzpomínkou na Karla Gotta. Odpálen bude z Bastionu

Rada městské části Praha 2 udělila záštitu novoročnímu ohňostroji v Praze a souhlasila s jeho uspořádáním na pozemku v oblasti Bastionu. Audiovizuální show by měla vypuknout 1. ledna 2020 v šest hodin večer a bude trvat přes dvanáct minut....

Videomapping je rozdělen na sedm obrazů, každý z nich zobrazí Prahu jinak, ale všechny obrazy propojuje jeden motiv, příběh všech, kteří v Praze žijí, pracují, tvoří, studují, odpočívají, baví se, vychovávají děti, vyrůstají v Praze, prožívají stáří. A nejen lidí, i živé přírody, která je nedílnou součástí města. Jsme to my všichni. Novoroční poselství, jež videomapping přináší, tedy zní:

Budoucí Praha bude taková, jací budeme my. My jsme Praha. A z toho vyplývá i název videomappingu: MY, PRAHA. A jelikož jde o oslavu Nového roku, můžete se těšit na barvy, fantazii, štěstí, naději a hlavně společné pozitivní a radostné uvítání nového roku 2020.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Jan Luxík | Zdroj praha.eu

Štítky videomapping, muzeum, novoroční, Praha, video mapping, Národní muzeum, Václavské náměstí, nový rok, hlavní město, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desetiminutový novoroční videomapping bude stát dva miliony korun. Promítat se bude na muzeum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.