Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Děti půjdou na Vánoce do zoo za korunu. Návštěvníci mohou zvířatům přinést jedlé dárky

Zkrátit si čekání na Ježíška se dá i tento rok v pražské zoologické zahradě, která na Štědrý den připravila komentovaná krmení a setkání nebo vystoupení lachtanů. Zvířatům mohou lidé 24. prosince přinést jedlé dárky, například zeleninu, ovoce, suché pečivo, ořechy či piškoty, orangutani ocení také prostěradla nebo povlečení. Děti do 15 let mají na Štědrý den tradičně vstup za jednu korunu, informovala na webu mluvčí trojské zoo Lenka Pastorčáková.

Areál zoo na štědrý den zavře v 16:00

Pavilony a restaurace budou tento sváteční den otevřeny do 14:00, areál se zavře o dvě hodiny později. Návštěvníci mohou dárky pro zvířata nechávat u hlavního vchodu, sami dostanou drobný dárek.

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v metropoli. Letos k 7. prosinci zaznamenala 1,4 milionu návštěvníků.

Už v neděli 22. prosince připravila zahrada oslavu sedmých narozenin gorilího samečka Nurua. Příchozí čekají soutěže o drobné ceny či výroba vánočních přání se zvířecí tematikou.

Na Štěpána proběhne vánoční program s domácími zvířaty

Na Boží hod a na Štěpána se mohou návštěvníci zoo zapojit do vánočního programu s domácími zvířaty, který se uskuteční ve svátečně vyzdobené Rezervaci Bororo. Pod vánočním stromkem tam bude na děti čekat drobná nadílka.

Od 28. do 30. prosince budou pokračovat komentovaná krmení. Pracovníci zahrady také na sklonku roku předají zvířatům dárky, které na Štědrý den přinesli návštěvníci, a také neprodané vánoční stromky. Každý rok si na smrčcích, jedličkách a borovičkách pochutnají hlavně sloni, velbloudi nebo zubři.

Autoři | Foto Facebook Zoo Praha

Štítky ČR, zábava, příroda, zoo, Vánoce, Praha, Štědrý den, Lenka Pastorčáková, ZOO Praha, Ježíšek, Troja

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti půjdou na Vánoce do zoo za korunu. Návštěvníci mohou zvířatům přinést jedlé dárky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.