Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Úklid Prahy po silvestrovských oslavách začne tři hodiny po půlnoci

Úklid Prahy po silvestrovských oslavách zajistí padesátka pracovníků ručního čištění a přes dvě desítky strojů. Do ulic v centru města by měli první z nich vyrazit asi tři hodiny po půlnoci. Uklidit budou muset plochu o výměře zhruba 174 tisíc metrů čtverečních.

V centru metropole bývají tradičně nejbouřlivější oslavy. Jejich letošní podobu ovlivní situace kolem koronavirové epidemie i zákaz používání pyrotechniky. Dá se tak očekávat, že množství odvezeného nepořádku bude proti letům před pandemií nižší. Ještě méně práce při úklidu bylo loni, kdy platil kvůli lockdownu noční zákaz vycházení.

"Na pravém břehu Vltavy bude uklizena plocha o výměře 133 tisíc metrů čtverečních a na levém břehu pak necelých 41 tisíc metrů čtverečních. Úklid bude zajišťovat padesátka pracovníků ručního čištění a více než dvě desítky strojů a další technika," poznamenala mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Úklid by měl být podle plánu zahájen ve 3:00 strojním čištěním na Václavském a Hradčanském náměstí. V dalších lokalitách pak úklid odstartuje nejpozději v 6:00. "Vzhledem k aktuální situaci se předpokládá, že se úklid zvládne v průběhu ranní směny," uvedla mluvčí. Uklízet se budou mimo jiné Václavské náměstí a přilehlé ulice, Staroměstské náměstí, tzv. Královská cesta, Karlův most, Malostranské náměstí, Nerudova ulice nebo Hradčanské náměstí. Po centru také budou rozmístěny velkoobjemové kontejnery.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky ČR, správa, služby, odpady, silvestr, Praha, metr čtvereční, úklid, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Hradčanské náměstí, Vltava

Úklid Prahy po silvestrovských oslavách začne tři hodiny po půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.