Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pejskaři budou smět na ulici pouze s lahví vody s octem, jinak dostanou pokutu, žádá petice

V Praze v uplynulých dnech vznikla petice, která požaduje, aby zákon ukládal majitelům psů povinnost nosit s sebou během venčení lahev s vodou a octem na splachování psí moči z chodníků, domů nebo lamp pouličního osvětlení. „Konec smradu! Ať pejskaři nosí láhev s vodou a pomočená místa pokropí,“ hlásá autor petice Miroslav Semecký.

Podle Jana Chabra jde o velmi specifický požadavek

Autor petice, který žádá, aby pejskaři měli povinnost nosit s sebou při venčení lahev s vodou a octem, by k pejskařům příliš shovívavý nebyl. „Pokud budou na ulici bez flašky a se psem, plyne z toho automatická pokuta,“ uvádí Miroslav Semecký. Výše takové pokuty se v některých městech ve Španělsku, kde vyhláška platí, může podle něj vyšplhat až na téměř 13 tisíc korun. „Nejsem příznivcem pokut. Někdy je to ovšem to jediné, co na hulváty působí,“ dodává Semecký.

Petice měla v době zveřejnění tohoto článku necelých 400 podpisů. „O této petici slyším poprvé, ale postup je takový, že pokud pod peticí bude, pokud se nepletu, tisíc podpisů, tak by měla být předložena Radě hlavního města Prahy respektive předsedkyni kontrolního výboru a následně by tato petice měla být projednána na zastupitelstvu,“ vysvětlil případný postup pro Pražskou Drbnu předseda majetkové komise Rady hlavního města Prahy Jan Chabr (TOP 09).

Podle Chabra jde v petici o velmi specifický požadavek. „Myslím si, že je to natolik specifický požadavek, že si nejsem jistý, zda by se pro jeho podporu našla většina zastupitelů,“ dodal.

Praha je ideální místo pro psy. V celosvětovém průzkumu skončila na čtvrtém místě

V Praze podle nejnovějšího šetření žije přes 80 tisíc psů. Nedávno zveřejněná německá studie porovnávala podle různých kritérií život psů ve světových velkoměstech. Praha z celkové padesátky skončila na krásném čtvrtém místě. Podívejte se, ve...

Někteří pejskaři už mají s lahví zkušenosti

Někteří pejskaři mají s lahví při venčení své zkušenosti, jiní zatím ne. „Mně se lahev s vodou osvědčila, když mělo naše štěně průjem, to jsem tím vždycky chodník spláchl. Přiznám se, že čůrání po svém psovi nesplachuji, ale myslím, že se o to dostatečně stará déšť. Na druhou stranu znám lidi, kteří často značkovaná místa u svého bydliště docela pravidelně polévají buď vodou s octem nebo s nějakým saponátem,“ napsal do diskuze Michal Prášil.

„My psa máme, chodíme ho venčit do parku, ale je naučený, že na chodník, lampy nebo domy se prostě nečůrá. Čůrá a kaká jenom na trávníku, takže nevidím důvod, proč bych měla dostat pokutu, když u sebe nebudu mít lahev s vodou a octem při venčení psa, který na chodník nečůrá,“ řekla pro Pražskou Drbnu oslovená majitelka psa Lucie Baumanová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dean Beeler, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Štítky petice, psi, moč, značkování, lahev, Praha, ocet, pes, Jan Chabr, Rada hlavního města Prahy, Španělsko, TOP 09, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gregory Foot

Bezva. Doufam, že podobne pokuty ne li vyšší budou čekat i lidi, za chcani, sraní, za vajgly, kosy, za žvýkačky a ostatní znečišťování okolí.

Čtvrtek, 28. října 2021, 21:11Odpovědět

Pejskaři budou smět na ulici pouze s lahví vody s octem, jinak dostanou pokutu, žádá petice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.