Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha je ideální místo pro psy. V celosvětovém průzkumu skončila na čtvrtém místě

V Praze podle nejnovějšího šetření žije přes 80 tisíc psů. Nedávno zveřejněná německá studie porovnávala podle různých kritérií život psů ve světových velkoměstech. Praha z celkové padesátky skončila na krásném čtvrtém místě. Podívejte se, ve kterých oblastech je pro pejsky ideální, a ve kterých má ještě mezery.

Padesátka měst a deset různých ukazatelů

Podle společnosti Coya má studie za cíl odhalit nejen města s infrastrukturou, která je nejvíce vstřícná k majitelům psů, ale také třeba to, kde se ke psům lidé lépe chovají nebo kde jsou k pejskům vstřícní v hotelech a vrestauracích.

Studie hodnotila padesát vělkoměst po celém světě. Podle deseti různých ukazatelů, které byly rozdělené do tří kategorií, se hodnotilo, jak moc jsou jednotlivá města tzv. „dog friendly“. Každé město dostalo bodové hodnocení od nuly do sta a z průměru pak vyšlo finální skóre. Kategorie se zaměřily třeba na to, kolik v jednotlivých městech stojí péče o pejska, kde je dostatek psích hotelů nebo jak jsou zodpovědní majitelé pejsků a uklízejí po svých miláčcích.

Nejvíce dog friendly je San Francisco

Nejlepší město pro život pejsků je podle průzkumu San Francisco, nejhůře se pak pejskům žije v Londýně. Praha na čtvrtém místě však také v některých kategoriích zaostává. Z hlediska nakládaní majitelů s psími výkaly se Praha umístila třeba až na 36. místě. Na 17. místě se umístila v poskytování veterinární péče. Naopak co se týče dog friendly restaurací, tak Praha skončila sedmé a v dog friendly hotelech dokonce čtvrté. 

Celý průzkum si můžete prohlédnout na stránkách společnosti Coya TADY.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Praha, psi, pes, průzkum, hotel, San Francisco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha je ideální místo pro psy. V celosvětovém průzkumu skončila na čtvrtém místě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.