Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Linka důvěry bude zachována v plném provozu. Magistrát jí pomůže půlmilionovou dotací

Metropole schválila dofinancování Linky důvěry. Během pandemie totiž došlo ke zvýšení počtu volajících, a tím pádem i ke zvýšení nákladů na provoz linky. Linka důvěry tak díky dotaci ve výši 500 tisíc korun bude moct fungovat do konce roku bez omezení, a to v režimu 24/7.

Linka je v provozu od roku 1991 a ročně obslouží více než 15 tisíc lidí

Ztráta blízkého, partnerská krize, ztráta zaměstnání, náhlé zhoršení psychického stavu - Linka důvěry pomáhá lidem ze všech koutů naší země ustát těžké životní situace. Dotací pomůžeme dofinancovat nepřetržitý provoz Linky důvěry a zamezit výpadkům, které by mohly mít tragické následky,“ uvedla radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví Milena Johnová (Praha Sobě).

Již zmíněná Linka důvěry je součástí Centra krizové intervence Psychiatrické nemocnice Bohnice. Je v provozu již od roku 1991 a na čísle 284 016 666 ročně obslouží více než 15 tisíc lidí, kteří potřebují pomoc. Jenže tato anonymní služba telefonické krizové pomoci není hrazena zdravotními pojišťovnami, i když je důležitým článkem mezi člověkem v krizové situaci a odbornou pomocí.

Pandemie a s ní související několik měsíců trvající opatření a sociální izolace způsobily řadě dospělých i dětí psychické problémy. Právě to byl fakt, který vedl k navýšení počtu volajících, s nímž souvisí nárůst nákladů na provoz linky za účelem zachování jejího provozu 24/7.

Psychiatrická nemocnice Bohnice si cení toho, že se pražský magistrát rozhodl pokračovat v podpoře telefonní krizové linky. „Navýšení dotace nám umožní udržet kvalitu poskytovaných služeb. V posledních letech totiž počet volajících narůstá. Od roku 2010 je jich přibližně dvojnásobek,” řekl ředitel nemocnice Martin Hollý.

Více informací o Lince důvěry najdou zájemci na tomto odkaze.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com/Free-Photos

Štítky Praha, bezpečí, společnost, Linka důvěry, důvěra, dotace, Milena Johnová, Praha sobě, Psychiatrická léčebna Bohnice, Martin Hollý, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Linka důvěry bude zachována v plném provozu. Magistrát jí pomůže půlmilionovou dotací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.