Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pražskou zoo navštívilo tento rok přes 840 tisíc návštěvníků, podobně jako za celý rok 2020

Zoo Praha navštívilo k polovině října 841 667 lidí. Informaci na svém facebookovém profilu uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek. Podobný počet návštěvníků měla zahrada loni za celý rok, kdy byla celých 114 dnů zavřená. Celkem za rok 2020 přišlo do zoo v Troji 851 623 návštěvníků. Finanční ztráty zahrada vyčíslila zhruba na 90 milionů korun.

Návštěvnost ovlivnila pandemie koronaviru

Rovněž letošní návštěvnost pražské zoo ovlivnila pandemie koronaviru a související vládní opatření. Letos se zoo, stejně jako ostatní zoologické a botanické zahrady v Česku, mohla veřejnosti otevřít až 12. dubna.

Platilo zde však omezení provozu, jelikož se zahrada mohla naplnit pouze na dvacet procent kapacity. Do zoo v Troji tak mohlo přijít maximálně 4000 osob. Od poloviny května pak do zahrady mohlo přijít více lidí, jelikož vláda povolila kapacity venkovních prostor zoo naplnit na polovinu. Bez omezení pak zoo začala fungovat až v létě.

Ztráty za minulý rok jsou zhruba 90 milionů korun

Zoo byla loni uzavřena od 13. března do 27. dubna, od 9. října do 2. prosince a poté opět od 18. prosince. Co se týče další dnů, tak byla návštěvnost omezená. Kvůli opatřením v důsledku epidemie tak pražská zoo v roce 2020 přišla o zhruba 90 milionů korun.

Část ztráty byla tehdy sanována pražským magistrátem, který je zřizovatelem zoo. Finanční podporu zaslalo i ministerstvo životního prostředí.

Právě pražská zoo patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze. Ročně ji před pandemií navštívilo asi 1,4 milionu lidí. Největší návštěvnost měla zahrada v roce 2019, kdy sem zavítalo 1 456 526 návštěvníků. Zoo letos oslavila kulaté 90. výročí od svého prvního otevření.

Před 90 lety se poprvé otevřela pražská zoo. Nabídne tematický program

Dnes uplynulo přesně 90 let od prvního otevření pražské zoo. Již v dopoledních hodinách začnou velkolepé oslavy, které se ponesou v duchu první republiky. Návštěvníci se budou moct těšit na křest knihy, která mapuje historii zoo, představení nové...

Ohodnoť článek

Foto Zoo Praha

Štítky Praha, zoo, koronavirus, návštěvnost, ZOO Praha, zahrada, Miroslav Bobek, Troja, pandemie covidu-19, Česko, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražskou zoo navštívilo tento rok přes 840 tisíc návštěvníků, podobně jako za celý rok 2020  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.