Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Židle a stolky v ulicích Prahy zůstanou, rozhodli radní

Lidé budou moct nadále využívat stolky a židle, které jsou rozmístěné na veřejných prostranstvích v Praze. Cílem je rozšířit možnosti odpočinku ve městě a také oživit vybraná veřejná prostranství. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní a kterým odsouhlasili pokračování projektu. Židle a stolky se v Praze objevují poslední zhruba pět let.

Během dvou posledních let došlo k přirozenému vývoji projektu. Již se nejedná o pilotní projekt, je to trvalá akční agenda města rozvíjející primárně kulturní a sociální život ve veřejném prostoru,“ píše se v dokumentu.

V budoucnu přibydou také lehátka

V ulicích města a na veřejných prostranstvích by se mělo každoročně objevovat 2300 židlí a 600 stolků. V budoucnu by pak na některých těchto místech mohla přibýt také lehátka. Městská společnost Trade Centre Praha (TCP) po konci každé sezony zkontroluje jejich stav a případně je vymění. O projekt se dosud staral Institut plánování a rozvoje (IPR), nově to bude městský zapsaný ústav Kreativní Praha, kterému IPR poskytne konzultace.

Projekt židlí a stolků v Praze schválilo někdejší vedení města v roce 2015 a následně byl tento depozitář zkušebně rozmístěn na několika prvních místech, postupně se pak jejich počet rozšiřoval. V sezoně 2018 bylo v provozu 1558 židlí a 393 stolků, následně se jejich počet zvýšil až na zmíněných 2300 židlí a 600 stolků.

Ohodnoť článek

Foto Institut plánování a rozvoje

Štítky ČR, správa, architektura, zábava, Praha, židle, stoly, veřejné prostranství, projekt, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, TRADE CENTRE PRAHA a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Židle a stolky v ulicích Prahy zůstanou, rozhodli radní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.