Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Praze po loňském propadu opět přibývají turisté

Ve druhém čtvrtletí tohoto roku přibylo po loňském propadu kvůli omezením proti šíření koronaviru turistů. Od dubna do konce června využilo služeb ubytovacích zařízení v metropoli 252 427 lidí. To je meziročně o devadesát procent více. Rovněž přibylo nocí, které zde strávili, jejich počet se tak zvýšil o téměř 120 procent, a to na 530 906. Informace vyplývají z údajů na webu Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Nejvíce turistů přibylo z celého Česka právě v Praze

Hostů v hromadných ubytovacích zařízeních přibylo ve sledovaném období ve všech krajích. Nejvíce to bylo právě v metropoli, následoval Karlovarský kraj, kde byl nárůst počtu turistů 72procentní.

Více než tři pětiny hostů pražských hotelů či penzionů byly z Česka a proti loňskému druhému kvartálu jejich počet vzrostl o 86 procent. U zahraničních turistů byl nárůst vyšší, činil 97 procent.

Ubytovaní cizinci strávili v Praze v daném období zhruba 212 tisíc nocí, čeští návštěvníci téměř 319 tisíc nocí. V meziročním srovnání je to nárůst o 125 procent v případě cizinců a 116 procent u Čechů.

V celém Česku se v hotelech, penzionech a kempech ve druhém kvartálu ubytovalo 1,6 milionu hostů, meziročně o 51,3 procenta více. Strávili v nich 4,2 milionu nocí, což je ve srovnání s loňskem nárůst o 56,1 procenta. Návštěvnost se tak po pěti čtvrtletích dostala do kladných čísel. Ve srovnání s rokem 2019, tedy dobou před pandemií koronaviru, ale stále nedosahuje ani třetiny objemu návštěv.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, turistika, 2.čtvrtletí, ČSÚ, Praha, turisté, Český statistický úřad, Česko, pandemie covidu-19, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze po loňském propadu opět přibývají turisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.