Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Do Prahy přišla bouřka. Hasiči mají hodně práce, hladina Botiče stoupla na druhý stupeň

Do Prahy dnes večer dorazila bouřka, která přinesla silný vítr a přívalový déšť. Bouře sice v Praze nezpůsobila žádné větší škody, ale hasiči do deváté hodiny večerní řešili přes 45 výjezdů. Museli řešit například auto, které uvízlo auto v laguně na silnici, ale sledovali také situaci kolem Botiče v Nuslích, právě tam byl po půl osmé překročen druhý povodňový stupeň.

Hasiči dnes večer zasahovali u více než pětačtyřiceti případů v souvislosti s bouřkou, která dorazila do Prahy. „Naše operační středisko je odpoledne a v noci posíleno,“ uvedl večer mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nejhorší situace byla podle Kavky kolem osmé hodiny večerní. „Teď máme opravdu plno práce. Už jsme řešili nebo aktuálně řešíme skoro tři desítky případů. Třeba v ulici Mokřanská uvízlo auto v laguně na komunikaci,“ popsal Kavka jeden z případů před půl devátou.

Později však případů ještě přibylo. „V několika případech jednotky odstraňovaly popadané stromy a větve,“ pověděl Kavka.

V Praze platí kvůli bouřce povodňová bdělost. Na potoce Botič ve stanici Praha-Nusle byl překročen druhý stupeň povodňové aktivity dnes po půl osmé večer. „Provedli jsme monitoring toku Botiče. Dobrovolné jednotky byly informovány o nebezpečí a patnáct jich nastoupilo do pohotovosti na své zbrojnice,“ uvedl Kavka. Na Rokytce ve Vysočanech platí první stupeň povodňové aktivity.

Situace se v Praze začala uklidňovat po deváté hodině. Bouřka nejvíce zaměstnala hasiče na jihozápadě, později na severovýchodě Prahy.

Do páteční šesté hodiny ranní pražští hasiči zasahovali celkem u 55 případů, které byly spojeny s vydatným deštěm a bouřkou, které se prohnaly Českem.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky bouře, počasí, hasiči, zásahy, Praha, bouřka, Botič, Nusle, Martin Kavka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

v te dobe jsem jel Prahou 8.9,3,10 a valila se voda vsude, nasel se i idiot v dodavce co mi vjel do cesty a kdyz jsem ho protroubil tak udelal manevr do strany (aby mi jeste vic ukazal kdo je panem na silnici), kam jsem musel uhnout abych se vyhnul a nenaboural ho. byl to slusny ridic dodavky, kretten krettenu. Vubec si neuvedomuji tihle ridici ze ve vode jsou rychle manevry nebezpecne.

Čtvrtek, 8. července 2021, 23:42Odpovědět

Tamara Marková

Praha Vinohrady - velký dlouho trvající liják, blýskání v mracích. Vítr ale žádný!!

Čtvrtek, 8. července 2021, 21:06Odpovědět

Do Prahy přišla bouřka. Hasiči mají hodně práce, hladina Botiče stoupla na druhý stupeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.