Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha dá na opravy služeben policie a strážníků téměř 30 milionů korun

Policisté a strážníci městské policie v hlavním městě se dočkají rekonstrukce některých služeben. Magistrát rozdělí mezi sedm městských částí zhruba 28,67 milionu korun na jejich opravy. Důvodem je špatný stav služeben. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Praha v minulosti schválila plán, podle kterého má být opraveno několik desítek služeben městské i státní policie.

„Řada služeben je často v nevyhovujícím technickém stavu, bez odpovídajícího hygienického zázemí a neposkytuje důstojné prostředí pro výkon služby," píše se v dokumentu. Pokud by město opravy nezaplatilo, hrozilo by uzavření služeben.

Nejvyšší částku dostane radnice Prahy 4 na rekonstrukci policejní služebny v Bojanovické ulici, a to 14 milionů korun. Na výstavbu nové služebny policie na náměstí Osvoboditelů dostane Praha 16 od magistrátu deset milionů. Na opravu dvou služeben dostane peníze Praha 9, a to zhruba dva miliony. Nejnižší částka, 365 200 korun, poputuje na šestou městskou část na opravu policejní služebny v ulici ve Střešovičkách.

Vedení hlavního města loni schválilo přidělení více než 33 milionů korun několika městským částem na rekonstrukci či výstavbu nových služeben.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky policie, městská policie, strážníci, bezpečnost, Praha, oprava, městská část, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimira Kubat

Konecne, na to co rozfrcájí nasi hradní páni , je to minimální cástka pro lehké vrchní úpravy. U mnoha sluzeben to nekdy vypadá jako z doby krále klacka.

Úterý, 15. června 2021, 10:19Odpovědět

Praha dá na opravy služeben policie a strážníků téměř 30 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.