Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Bohdalci otevřela Opravárna. Lidé si zde za poplatek mohou sami opravit spotřebiče

Ve čtvrtek 20. května se na Bohdalci otevřela návštěvníkům a klientům kamenná provozovna Opravárna. Lidé sem mohou přinést své pokažené spotřebiče, které následně opraví technici na místě, nebo přímo majitelé poškozené elektroniky svépomocí. Za poplatek bude lidem k dispozici pracovní ponk i potřebné nářadí. Otevírací doba Opravárny je od úterý do pátku od 10 do 17 hodin, uvedl za organizaci Opravárna Jan Charvát.

Lidé si mohou pronajmout místo u ponku a opravit si spotřebič sami

Kromě nabízené možnosti opravy doneseného spotřebiče jsou tu (v Opravárně) pro veřejnost připravené stoly k pronájmu. Kdokoliv tak bude moci přijít, pronajmout si místo u ponku a opravit si něco sám,“ uvedl Charvát.

Za jednorázový vstup do dílen s půjčovnou nářadí zájemce zaplatí 150 korun, ale v nabídce jsou i dlouhodobá členství. To měsíční vyjde na 500 korun, půlroční na 2500 korun a za rok neomezeného vstupu a používaní nářadí pak lidé zaplatí 4000 korun.

Na kamennou Opravárnu lidé přispívali prostřednictvím fundraisingové kampaně. V budoucnu se tady budou konat i workshopy, na nichž budou lektoři zájemce učit, jak drobné opravy zvládnout svépomocí.

Součástí je také kavárna

Sočástí Opravárny je také kavárna, která bude v provozu po dobu otevírací doby Opravárny. Kavárnu mohou kromě těch, kteří budou čekat na opravenou elektroniku, navštívit také ostatní zájemci. Drobné opravy bude totiž možné provést na počkání.

Opravárna provozuje také stejnojmennou webovou aplikaci. Tato platforma nyní sdružuje přes 1800 opravářů. Prostřednictvím webu opravarna.cz tak lze zadat zakázku a na základě předem avizované ceny si pak vybrat technika, kterému spotřebič lidé svěří.

Organizace polovinu zisku z oprav provedených právě skrze Opravárnu daruje na osvětové aktivity spolku Opravme Česko, jehož předsedou je právě Jan Charvát. Cílem tohoto spolku je mimo jiné také osvěta mezi spotřebiteli a motivace výrobců, aby produkovali kvalitní zboží.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Opravárna

Štítky ČR, služby, Praha, Opravárna, Bohdalec, nářadí, oprava, Česko, poplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Bohdalci otevřela Opravárna. Lidé si zde za poplatek mohou sami opravit spotřebiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.