Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Libeňská vodárenská věž je na prodej jako luxusní 3+kk. V podzemí je relaxační centrum i vinný sklep

Dvaačtyřicet metrů vysoká libeňská vodárenská věž byla postavena roku 1904. Koncem 60. let byl objekt vzhledem ke svému havarijnímu stavu nákladem Pražských vodáren zrenovován a od té doby věž s přilehlou zahradou jen chátrala, protože se pro ni nenašlo vhodné využití. Dnes je libeňská vodárenská věž v nabídce realitní kanceláře, která ji prodává jako rezidenční sídlo 3+kk.

Vodárenská věž jako kulturní památka

Libeňská vodárenská věž byla postavena podle projektu Kanceláře vodárenského královského hlavního města Prahy už v roce 1904, podle odborníků na stavebnictví je věž příkladem kvalitní průmyslové architektury z přelomu 19. a 20. století. Věž má na výšku 42 metrů a vyrůstá z osmibokého soklu z kyklopského zdiva.

Na konci 60. let dvacátého století věž, která byla v havarijním stavu, zrenovovaly Pražské vodárny, ale při rekonstrukci utrpěla horní část věže, kde byla odstraněna bohatá členitost fasády. Pak už celý areál jen chátral, nebylo pro něj totiž vhodné využití. V roce 1991 prohlásilo Ministerstvo kultury objekt za kulturní památku.

„Zájemců by bylo hodně, ale cena je vysoká“

Dnes je věž v nabídce realitní kanceláře, která ji prodává jako rezidenční sídlo 3+kk o velikosti 223 metrů čtverečných. „Těch zájemců by bylo hodně, ale cena je vysoká,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny realitní makléřka Pavla Kalousová, která se snaží objektu najít nového majitele. Cena vodárenské věže v Praze 8 je 95 milionů korun.

Věž se nachází na pozemku o rozloze 1268 metrů čtverečných. V podzemí se skrývá relaxační centrum, kde je připraven prostor pro bazén a saunu, nový majitel si může užívat squashový kurt, posilovnu, šatnu, toaletu a bar. Součástí relaxačních prostor je také vinný sklep. V areálu je i garáž s třemi samostatnými vjezdy a zázemím pro ostrahu.

Obytná část, do které vede celoskleněný výtah, se nachází v nově postaveném tamburu věže. Byt má kruhový půdorys a je propojen schodištěm. „Ve spodní části je navržen obývací pokoj s kuchyňským koutem, spíží a toaletou, ve střední části pracovna s koupelnou a toaletou, v nejvyšším patře kruhová ložnice s koupelnou a toaletou,“ píše se v nabídce.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto redakce

Štítky prodej, věž, Libeň, Praha 8, vodojem, toaleta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libeňská vodárenská věž je na prodej jako luxusní 3+kk. V podzemí je relaxační centrum i vinný sklep  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.