Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pražská zoo měla v sobotu plno. Před vchody se tvořily dlouhé fronty

Včerejší slunečné počasí přilákalo do pražské zoo a do botanické zahrady v Troji davy lidí. Několikrát za den se stalo, že zoo dosáhla maximální povolené kapacity 4000 návštěvníků v jeden čas a musela vstup do areálu pozastavit. Před vchodem se tak tvořily fronty stovek návštěvníků. Zájem byl i o botanickou zahradu, podobnou situaci jako zoo však nemusela vzhledem ke své rozlehlosti řešit. Zoologické a botanické zahrady jsou opět přístupné od 12. dubna, vstup je povolen pouze do venkovních expozic a počet návštěvníků je omezen na 20 procent kapacity.

V současné době je zoo otevřena denně od 9 do 18 hodin, botanická zahrada o hodinu déle. Vstupenky do zoo lze zakoupit i on-line na webu zahrady a přes internet je možné pořídit také lístky do botanické zahrady.

Před všemi vchody se tvořily fronty

Pražská zoo již před včerejší jedenáctou hodinou dopoledne dosáhla maximální povolené kapacity 4000 návštěvníků a dočasně byla uzavřena, u tří vstupů v tu dobu čekalo asi 100 lidí. Půl hodiny po poledni zoo napsala na svém facebooku, že fronty před vchody stále přetrvávají.  Před čtvrtou hodinou se situace začínala stabilizovat a u severního a hlavního vchodu bylo už jen pár čekajících, u jižního vchodu to bylo okolo stovky. Po půl hodině zoo avizovala, že jsou již všechny vchody bez front. 

V botanické zahradě na návštěvníky čekají rozkvetlé sakury i magnolie

Do areálu botanické zahrady ke včerejším 14:00 dorazilo na 1800 lidí. Povolená kapacita návštěvníků překročena nebyla, jelikož je areál rozlehlý. Návštěvníky v botanické zahradě čekají rozkvetlé sakury, magnolie, slivoně a záhony s rozkvetlými narcisy, tulipány a dalšími jarními květinami. „Botanická zahrada navíc tento týden oficiálně zahájila další sezonu, kterou věnuje seznámení s jedovatými rostlinami. Informace k nim dostanete u expozice Stínomilných rostlin v Horní zahradě, která je přístupná z ulice K Pazderkám, od sídliště Bohnice,“ doplnil ředitel pražské botanické zahrady Bohumil Černý.

Z rozhodnutí vlády byly zoologické a botanické zahrady uzavřeny od loňského 18 prosince. Loni na jaře měly zavřeno od 13. března do 27. dubna a kvůli druhé vlně epidemie znovu od 9. října do 2. prosince. Provoz byl už dříve v souvislosti s protiepidemickými opatřeními limitován maximálním počtem návštěvníků nebo zákazem vstupu do pavilonů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha: Petr Hamerník

Štítky ČR, příroda, koronavirus, zoo, Praha, botanická zahrada, ZOO Praha, Troja, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo měla v sobotu plno. Před vchody se tvořily dlouhé fronty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.