Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nové psí hřiště v Praze 11 vznikne u MŠ Hroncova. Bude stát přes půl milionu

Nové psí hřiště, které vznikne v Praze 11, bude na pozemku u mateřské školy Hroncova. Podle mluvčí Jedenáctky Anny Kočicové radnice za jeho výstavbu zaplatí 525 tisíc korun. Hřiště bylo původně plánované na úpatí vrchu Chodová. S jeho umístěním na kopci, kde v zimě sáňkují děti, ale nesouhlasili mnozí občané Jižního Města i někteří opoziční zastupitelé z Hnutí pro Prahu 11 (HPP11).

Skokové překážky i houpačky pro psy

Zvolený pozemek se nachází mezi ulicí U Kunratického lesa a MŠ Hroncova. Od školky je oddělený plotem a širokým pásem zeleně uvnitř areálu školky, taktéž směrem k ulici se nachází hustá zeleň,“ uvedl místostarosta Prahy 11 Jakub Lepš (TOP 09 a STAN). Podle jeho slov by provoz hřiště v nově zvolené lokalitě neměl nikoho vyrušovat, jelikož v blízkosti nejsou žádné obytné domy.

V Praze 11 se psí hřiště nyní staví také na pozemku mezi ulicemi Opatovská a Výstavní a stejně jako to u MŠ Hroncova ho staví firma ADEVITA. V budoucnu by na obou hřištích měly být například poskakovací kruhy, slalom, skokové překážky a houpačky pro psy. Podle mluvčí Jedenáctky by měly být stavební práce dokončené v polovině března, následně budou obě hřiště zpřístupněna návštěvníkům.

Hřiště mělo být původně skoro dvakrát dražší

Hřiště na Chodově bude kvůli omezením, která vyplývají z územního plánu, neoplocené, a tedy levnější. Psí hřiště u školky by mělo stát zhruba 525 tisíc korun. To na Chodové mělo původně stát 930 963 korun bez DPH. Vybudování hřiště na pozemku v Hájích by mělo radnici vyjít zhruba na 1,4 milionu korun.

Proti umístění psího hřiště na vrchu Chodová sepsali v únoru obyvatelé přilehlého okolí petici. Obávali se totiž hluku a znečištění okolí i toho, že kvůli hřišti nebudou moci děti na kopci v Chodově v zimě sáňkovat.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ČR, správa, stavby, Praha, psi, Praha 11, psí hřiště, pozemek, Jižní Město, Jakub Lepš, TOP 09, Starostové a nezávislí, Kunraticko-michelský les, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové psí hřiště v Praze 11 vznikne u MŠ Hroncova. Bude stát přes půl milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.