Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

On-line festival Noc práva nabízí přednášky i divadlo. Potrvá do středy

Letošní ročník festivalu Noc práva, který se snaží přiblížit právo také laické veřejnosti, začal včera odpoledne. Potrvá až do středy a kvůli přísným protiepidemickým opatřením se letos koná on-line. Na webu nocprava.cz mohou zájemci zhlédnout přednášky i kulturní představení, ve kterých hraje hlavní roli právní tematika. Registrace je zdarma.

Noc práva pořádá nezisková organizace Nugis Finem, která se inspirovala francouzskou Nocí práva. Česká verze loni zahrnovala například i simulovaná soudní jednání, debaty s experty či prohlídky ústavu forenzní genetiky, vězení a soudů. Zúčastnily se jí tři tisícovky návštěvníků.

Přednášky i představení

Příspěvky pro účastníky letošního druhého ročníky festivalu jsou skutečně rozmanité. Účastníci mohou například zhlédnout přednášku profesora ústavního práva Jana Kysely s názvem Senát a senátoři v českém ústavním systému či přednášku docenta Libora Duška, která se zabývá počtem vězňů v Česku.

Pozvání k rozhovoru přijala také moderátorka a novinářka Světlana Witowská, která přiblíži svá studia na Právnické fakultě Univerzity Karlovy nebo novinářskou práci.

Pro zájemce bude dostupný také záznam divadelního představení s názvem Milada, které na motivy soudního procesu s političkou Miladou Horákovou nastudoval divadelní klub při Právnické fakultě Masarykovy univerzity.

Přednášky a představení jsou dostupné do středeční půlnoci. Více informací se zájemci dozví na webových stránkách a na facebooku události.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Noc práva

Štítky ČR, právo, internet, festival, Noc práva, přednáška, Nugis Finem, Jan Kysela, Senát Parlamentu ČR, Světlana Witowská, Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

On-line festival Noc práva nabízí přednášky i divadlo. Potrvá do středy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.