Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Luxusnější spánek jste nezažili: nové materiály matrací pro rok 2021

PR článek

Spánek je jednou ze základních lidských potřeb. Během něj se tělo regeneruje, ale také se zpomaluje proces stárnutí. Zdravý spánek posiluje imunitní systém, chrání tělo před nemocemi a zvyšuje schopnost koncentrace. Jak jej můžete dosáhnout? Stačí spát na kvalitních matracích.

Nejpopulárnější výrobní materiály matrací

Mezi dlouhodobě nejoblíbenější materiály patří paměťová pěna, studená pěna a latex. Kromě toho jsou však dostupné také pěny hybridní, které kombinují vlastnosti různých pěn. Díky tomu, že se na sebe jednotlivé materiály vrství a profilují se, můžete spát na matraci, která má vzdušnost a pružnost studené pěny, termoregulaci a nezničitelnost latexu a přizpůsobivost paměťové pěny. Přesně tyto matrace má v nabídce český výrobce matrací TROPICO.

Studená pěna

Matrace ze studené pěny jsou oblíbené pro svoji odolnost, prodyšnost a bodovou elasticitu. Zpravidla se kombinuje s dalším typem pěny, přičemž její místo je v jádru matrace. Spolehnout se můžete na správné proudění vzduchu, což bude vyhovovat všem spáčům, kteří se v noci nadměrně potí.

Paměťová pěna

Její předností je složení, které jí umožňuje měnit tuhost na základě vlivu tepla. Díky tomu se může dokonale přizpůsobit křivkám vašeho těla a páteř udržovat v optimální poloze. Nezáleží přitom na tom, zda preferujete spánek na zádech nebo na boku.

Latexové matrace

Většinou se vyrábějí ze směsi přírodního a umělého latexu, což matraci propůjčuje vynikající ortopedické vlastnosti. Jedná se o materiál antialergenní, takže na něm mohou spát i lidé trpící dýchacími obtížemi. Prodyšnost je zaručena díky vzduchovým kanálkům.

Seznamte se s novinkami roku 2021

 V letošním roce se o váš dokonalý spánek postará speciální pěna XDURA, která je považovaná za jednu z nejodolnějších. V odolnosti, pružnosti, ergonomii i vzdušnosti překonává dosud známé materiály, které se pro výrobu matrací běžně používají. Pěna XDURA totiž spojuje všechny jejich výhody. Korunu všemu nasazuje vynikající termoregulace, jež se postará o nový rozměr pohodlí. Najdete ji například na ložné ploše matrace SPIRIT Superior TRIUMPH.

GelTouch je příjemná sametová pěna, která kombinuje latex a gel. Díky tomuto spojení omezuje tlak na tělo, je příjemná na dotek a navíc prodyšná. Samozřejmostí je perfektní termoregulace, která pomáhá od přílišného pocení.

Flexifoam® pěnu najdete v českých matracích Tropico. Srdce zákazníků si matrace z této pěny získaly díky vysoké elasticitě, tvarové stálosti, houževnatosti a dlouhé životnosti. Ani zde nechybí dokonalá prodyšnost.

Technologie pro ještě pohodlnější spánek

Kvalitní matrace disponují zónováním, což znamená, že každá zóna vašeho těla má optimální podporu. V některých částech je tedy matrace tužší než v jiných. Proto je páteř udržována v optimální poloze. Ráno se probudíte jako znovuzrození.  Zónování nabízejí nejen pěnové, ale také taštičkové matrace.

Nejlepší matrace na trhu se mohou pochlubit anatomickým systémem SpineProtector. Ramenní a pánevní roznášecí zóny nesou tělo ve všech úhlech nálehu a dokážou upravit tuhost v jednotlivých zónách. Další vychytanou technologií jsou kostky CubeCare, které optimalizují rozložení tlaku a zabraňují tak proležení. Kostky se nacházejí na tužší straně matrace.

Na kvalitu českých matrací TROPICO se můžete spolehnout. Matrace podrobují zátěžovému testování v nejmodernějším spánkovém testovacím centru SleepLab ve Švýcarsku. Dopřejte si i vy kvalitní spánek, který se odrazí na vašem fyzickém i psychickém zdraví.

Ohodnoť článek

Štítky matrace, latexové matrace, paměťová pěna, studená pěna, matracetropico.cz, pěna, spánek, Tropico, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luxusnější spánek jste nezažili: nové materiály matrací pro rok 2021  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.