Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pražská zoo a botanická zahrada v Praze se ve čtvrtek chystají otevřít své brány návštěvníkům

Zoologická zahrada v Praze a Botanická zahrada hlavního města se chystají ve čtvrtek otevřít v omezených podmínkách. Do areálu zoo bude vpuštěno nejvýše 5000 návštěvníků současně, uvedl dnes ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Rozvolňování schválila v pondělí 30. listopadu vláda.

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Do zoo loni zavítalo 1 456 526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

Indonéská džungle zůstane uzavřena

Otevřené budou v zoo jen některé pavilony, v nichž bude limitovaný počet návštěvníků. Lidé budou moci navštívit například pavilon šelem a plazů, kde bude moci současně být nejvýš 36 návštěvníků, pavilon hrochů a pavilon goril. V těchto pavilonech bude moci v jednu chvíli být méně než deset lidí.

Naopak s ohledem na možnost přenosu covidu-19 na primáty zůstane uzavřena Indonéská džungle. „Uzavřeny zůstanou rovněž pavilony, kam by se vzhledem k limitu 15 metrů čtverečních na osobu vešlo jen několik málo návštěvníků,“ doplnil Bobek.

Na znovuotevření se chystá i Botanická zahrada v Troji, uvedla mluvčí Klára Hrdá. Podle vládou nastavených pravidel rozvolňování by měla být podle mluvčí návštěvníkům umožněna také návštěva skleníku Fata Morgana.

Zoo jsou pro návštěvníky uzavřené od pondělí 12. října, botanické zahrady se veřejnosti uzavřely o deset dní později. Vládní opatření mělo za cíl zpomalit šíření pandemie covidu-19. Ztráty v příjmech ze vstupného, parkovného, prodeje suvenýrů či pronájmu restaurací se podle nedávného vyjádření mluvčí zoo Lucie Dosedělové odhadují asi na 80 milionům korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Zoo Praha

Štítky ČR, koronavirus, příroda, zoo, botanická, Praha, botanická zahrada, ZOO Praha, pavilon, Miroslav Bobek, Troja, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo a botanická zahrada v Praze se ve čtvrtek chystají otevřít své brány návštěvníkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.