Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Festival dokumentárních filmů o 20. století, debaty na téma média a totalita nebo přednáška o sériových vrazích

Vzhledem k vládním opatřením je v době nouzového stavu prakticky zastavena kultura nejen v Praze, ale také v celé zemi. Ovšem i v této době se přece jen některé akce uskuteční, a to formou online přenosu nebo ze záznamu, který bude následně dostupný online. Příští týden se můžete těšit třeba na festival dokumentárních filmů Nezlomní a obětovaní o historii 20. století, na sérii přednášek v rámci Měsíce filmu na školách (Příběhy bezpráví), jehož letošním tématem jsou média a totalita, nebo na přednášku Andreje Drbohlava, který se zabývá psychologií vrahů.

NEZLOMNÍ A OBĚTOVANÍ (festival dokumentárních filmů o XX. století)

10. až 12. listopadu 2020, online live stream z Bio OKO, ZDE nebo ZDE, ZDARMA

Festival dokumentárních filmů o historických osobnostech a dramatických událostech XX. století. Všechny filmy, úvody a diskuse budou dostupné zdarma online na webovém portálu muzea.

První ročník festivalu NEZLOMNÍ A OBĚTOVANÍ představí snímky českých, slovenských a polských tvůrců: Olgy Sommerové, Martina Vadase, Heleny Třeštíkové, Pavla Štingla, Kristiny Vlachové, Arkadiusze Gołębiewského a řady dalších.

Online debata s historikem Petrem Blažkem o roli médií během procesu s Miladou Horákovou

Úterý 10. listopadu od 10 do 11 hodin, ZDE nebo ZDE

V rámci 16. ročníku, se konají pro žáky a studenty, jejich vyučující a další zájemce dohromady čtyři online debaty s pamětníky a historiky.

Sledujte živě debatu s historikem Petrem Blažkem o roli médií během procesu s Miladou Horákovou. Otázky bude klást moderátorka České televize Linda Bartošová a prostor bude i pro vaše dotazy.

Online debata se Šimonem Pánkem, jedním ze studentských vůdců sametové revoluce

Čtvrtek 12. listopadu od 10 do 11 hodin, ZDE nebo ZDE

Další z přednášek v rámci 16. ročníku Měsíce filmu na školách (Příběhy bezpráví), jehož letošním tématem jsou média a totalita.

Připojte se a sledujte živě online besedu s Šimonem Pánkem, jedním ze studentských vůdců sametové revoluce. Otázky bude klást moderátor České televize Jakub Železný, prostor bude také pro vaše dotazy.

Online přednáška Psychologie sériových vrahů

Čtvrtek 12. listopadu od 17 hodin až neděle 15. listopadu do 17 hodin, vstupenky ZDE

Populární přednáška dr. Andreje Drbohlava – autora knižních bestsellerů o temnotě lidské duše. Přednáška je dlouhá dvě až dvě a půl hodiny a v daném rozmezí je možné ji zhlédnout kdykoliv.

Kdo je pachatel násilných trestných činů? Jak myslí? Jak žije? Jaká je jeho životní cesta? Proč v některých lidech zvítězí zlo?

Andrej Drbohlav se dlouhodobě věnuje extrémním formám behaviorální patologie a psychopatologie. Jeho přednášky jsou velmi oblíbené díky srozumitelnosti se kterou představuje příčiny vzniku, životní cesty a temné duše psychopatů, násilníků a agresorů na reálných příkladech tuzemské i světové kriminalistiky či z praxe.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/muzeum20stoleti

Štítky týden v Praze, on-line, internet, kultura, přednášky, diskuse, přednáška, dokumentární film, Praha, festival, film, sériová vražda, Milada Horáková, Šimon Pánek, Petr Blažek, Sametová revoluce, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Festival dokumentárních filmů o 20. století, debaty na téma média a totalita nebo přednáška o sériových vrazích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.