Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obliba halloweenského zboží v České republice roste, stále ho však zastiňují Dušičky

Obliba zboží spojená se svátkem Halloween u Čechů sice dále roste, stále jej ale zastiňují Dušičky. Přesto obchodníci v tomto období sledují zejména větší poptávku po dýních, cukrovinkách a dalších pochutinách s halloweenskou tematikou. Zájem je také o dekorace či kostýmy. Kvůli uzavřeným školám někteří obchodníci očekávají letos u těchto výrobků menší prodeje. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.

V prodejnách Lidl patří podle mluvčí společnosti Ivety Barabášové Halloween k tradičním akcím, sortiment každoročně zařazuje do nabídky déle než deset let. Lidé podle ní kupují cukrovinky i slané snacky se strašidelnými motivy, uvedla. O zboží na Halloween je každý rok velký zájem také v prodejnách Kaufland, řekla jejich mluvčí Renata Maierl. Zákazníci mají podle ní zájem o výzdobu a dýně.

Albert sleduje kolem příprav na Halloween a obecně na podzim největší zájem o dýně. V nabídce jich má pět druhů od českých pěstitelů. „Poptávka po tomto sortimentu roste až o desítky procent," uvedl ředitel obchodů Albert Jiří Mareček. Z dekorací pak lidé podle něho obvykle nejvíce poptávají lampiony, kouzelnické klobouky a doplňky, které děti potřebují na lampionové průvody a maškarní bály. Ty se ale letos nemohou konat. Mareček proto očekává dopad na prodej tohoto zboží.

Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států amerických a následně do dalších zemí. Svátek Día de los Muertos je jedním z nejvýznamnějších v Mexiku. Slaví se 1. a 2. listopadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky trh, zábava, koronavirus, Halloween, Dušičky, Česko, dýně, Albert Česká republika, Lidl, Kaufland, USA, Mexiko, Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obliba halloweenského zboží v České republice roste, stále ho však zastiňují Dušičky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.