Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Autorské čtení nebo webinář Konec prokrastinace

Vzhledem k vládním opatřením je v době nouzového stavu prakticky zastavena kultura nejen v Praze, ale také v celé zemi. Ovšem i v této době se přece jen některé akce uskuteční, a to formou online přenosu nebo ze záznamu, který bude následně dostupný online. Příští týden se budete moct zúčastnit například autorského čtení Jiřího Hájíčka, webináře Konec prokrastinace nebo diskuze o knize Za obrysy média.

KONEC prokrastinace - webinář

pondělí 26. října od 17 do 19 hodin, na TÉTO ADRESE, zdarma

Máte problém začít něco dělat a často věci odkládáte? Znáte ten pocit, když přesně víte, co chcete, ale přesto to neuděláte? Jste nerozhodní a nedokážete si vybrat, na co se ve své budoucnosti zaměřit? Věnujete velké procento času věcem, ve kterých nevidíte smysl?

Když prokrastinujeme, nedokážeme se přemluvit k plnění úkolů, které bychom měli nebo chtěli dělat. Ve výsledku se tak nakonec zabýváme činnostmi, které slouží jen k vyplnění času. To poté může vyústit ve stres, pocit viny, frustraci a celkový pocit selhání.

Na přednášce se dozvíte konkrétní tipy, jak přestat odkládat, jak zvýšit svoji vnitřní motivaci, jak se dlouhodobě učit pozitivní návyky a odnaučit se ty negativní.

Autorské čtení Jiřího Hájíčka

úterý 27. října od 18 hodin na facebooku pražské městské knihovny ZDE

Jiří Hájíček představuje letošní novinku – Plachetnice na vinětách

Marie, rozvedená sedmačtyřicetiletá docentka literatury, se přes léto ocitá v poloprázdném bytě své sestry v Českém Krumlově. Dojíždí odtud na venkov za těžce nemocnými rodiči a ve volných chvílích brouzdá mezi davy turistů krumlovskými uličkami. Seznámí se přitom s mladičkým knih kupcem Filipem. Jejich začínající románek dýchá atmosférou horkého července a četnými literárními konotacemi. Marie však chce především urovnat vztahy se svou sestrou a postarat se o rodiče — dominantního otce a mírnou, obětavou matku. A vyrovnat se se svou osamělostí. Tu vnímá jako uvíznutí v čase, kdy na ni z minulosti doléhají vzpomínky — a z druhé strany vyhlídky na stáří. V rodinné tradici silných mužských vzorů Marie přemítá o tom, co bylo, a současně se ptá, jak žít dál a co si počít se „shakespearovskou láskou“…

Diskuse o knize Za obrysy média a aktuálním mediálním myšlení

úterý 27. října od 16 hodin na TÉTO ADRESE

– V čem spočívá mediální identita literatury? Nakolik lze definovat „médium“ (a měli bychom se o to snažit)?
– Jak mohou starší fáze mediálního myšlení přispívat k porozumění současnosti?
– Jaké jsou aktuální podoby mediální vědy a jak se etablovaly či neetablovaly v českém prostředí? Jak do této situace vstupuje kniha Za obrysy média?

O těchto a dalších otázkách budou diskutovat autoři knihy a jejich hosté: Richard Müller, Tomáš Chudý, Tomáš Dvořák, Alice Jedličková, Stanislava Fedrová, Josef Šebek, Pavel Šidák, Bogumiła Suwara, Martin Ritter a Josef Vojvodík.

NoD academy

pondělí 26. října až pátek 30. října vždy od 17 do 18.30, vstupenky ZDE

Série živě streamovaných přednášek předních českých odborníků. Společný projekt Divadla NoD a Národního pedagogického institutu ČR.

Díky spolupráci s NPI ČR budou natočené materiály upraveny, doplněny o pracovní materiály pro studenty a pedagogy a zdarma nabídnuty všem školám v ČR.

Rozvrh (živě vždy od 17:00):

Pondělí 26. 10. - MAREK VALÁŠEK (Matematika)
Úterý 27. 10. - MARTA LJUBKOVÁ (Český jazyk - literatura)
Středa 28. 10. - MICHAL STEHLÍK (Dějepis)
Čtvrtek 29. 10. - JIŘÍ PRESL (Občanská výchova)
Pátek 30. 10. - RENÉ NEKUDA (Český jazyk - sloh)

Ohodnoť článek

Foto

Štítky týden v Praze, on-line, internet, kultura, literatura, prokrastinace, autorské čtení, Praha, kniha, Jiří Hájíček, Národní pedagogický institut České republiky, Richard Müller, Josef Šebek, Tomáš Dvořák, Michal Stehlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Autorské čtení nebo webinář Konec prokrastinace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.