Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je to pro nás svátek, říká majitel stavby, která získala Cenu ministra průmyslu a obchodu Patria Nostra

V úterý 13. října odpoledne se na Ministerstvu průmyslu a obchodu v ulici Na Františku v Praze slavnostně předávala Cena ministra průmyslu a obchodu České republiky Patria Nostra 2020. Ocenění získala novostavba výrobní haly firmy CECHO – BOHUMIL CEMPÍREK s.r.o. v Polničce.

Novostavba pro výrobu a servis forem na vstřikování plastů

Novostavba, která získala ocenění, slouží pro výrobu a servis forem na vstřikování plastů a administrativní část pro přípravu konstrukčních návrhů forem. Je umístěna na mírném návrší v členité obci Polnička proti obytné zástavbě ve středu obce na protějším svahu. Průmyslová stavba výrobního objektu, tak vítaný a potřebný vklad pro rozvoj venkova České republiky, respektuje krajinu a svým umístěním a provedením citlivě reaguje na okolí obce.

Cenu na Ministerstvu průmyslu a obchodu v ulici Na Františku v Praze v úterý odpoledne předával ministr průmyslu a obchodu doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA. Ocenění získala hned čtveřice zástupců vítězného subjektu.

„Získat ocenění přímo z rukou ministra průmyslu a obchodu je pro nás svátek“

Slavnostní akt se letos kvůli nemoci covid-19 a nařízeným hygienickým a epidemiologickým opatřením konal ve velmi komorní atmosféře.

„Získat ocenění přímo z rukou ministra průmyslu a obchodu je pro nás samozřejmě svátek. Bylo to velmi příjemné, předání proběhlo v komornějším duchu, ale bylo fajn. Máme z toho radost a jsme rádi, že naše stavba se nelíbí pouze nám, ale i někomu jinému, kdo na to má jiný pohled,“ uvedl majitel a investor novostavby výrobní haly firmy CECHO – BOHUMIL CEMPÍREK s.r.o. v Polničce Bohumil Cempírek starší, který cenu přebíral i se svým synem Bohumilem Cempírkem mladším.

Vítězná stavba je podle Bohumila Cempírka staršího unikátní zakomponováním do prostředí. „Jsme vesnice, která má asi 800 obyvatel. Je tady průmyslová zóna, která sousedí s obytnou částí obce, a zakomponování je nenásilné a zkrátka to sem pasuje,“​ doplnil.

„Věřím, že ze složité situace vyjdeme silnější,“ říká Havlíček

Oceněni byli také Ing. Zdeněk Tulis a Ing. arch. Martin Zezula, který se slavnostního předávání ceny nemohl zúčastnit. Oba reprezentují společnost SANTIS a.s. Žďár nad Sázavou. Cenu si převzal také Stanislav Šmerda za stavební firmu A+Š Stavby s.r.o.

Ministerstvo průmyslu a obchodu se chce podle slov ministra ještě víc zaměřit na pomoc venkovu a jeho rozvoj. „Ve spolupráci s partnery mimo jiné chystáme dotační program na podporu malých vesnických obchodů nazvaný Obchůdek 2020+. Jednat by se mělo především o podporu provozního financování a investic do digitálních nástrojů, jako jsou automatické výdejní boxy a podobně," říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

„Jsme si vědomi toho, že zvlášť v malých obcích je velmi složité maloobchodní podnikání udržet. Program Obchůdek 2020+ je jedním ze způsobů, jak regionální obchod podpořit. Věřím tomu, že i když se teď kvůli koronaviru nacházíme ve velmi složité situaci, která tu nikdy předtím nebyla, že z ní vyjdeme silnější, a to samozřejmě i díky realizovaným investicím," uzavřel Havlíček.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Patricia Janečková

Štítky ocenění, Ceny Patria Nostra, Ceny Jože Plečnika, Cena ministra průmyslu a obchodu, ministr průmyslu a obchodu České republiky, svátek, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Česko, Praha, Karel Havlíček, Zdeněk Tulis, SANTIS a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to pro nás svátek, říká majitel stavby, která získala Cenu ministra průmyslu a obchodu Patria Nostra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.