Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Noc literatury, on-line přednáška i festival 4+4 dny v pohybu

Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu od pondělí 5 října je mnoho plánovaných akcí zrušeno nebo přesunuto na pozdější termín. Přesto jsou akce, které se konat budou, a to za dodržení přísných hygienických podmínek. Příští týden se budete moct zúčastnit třeba 30. ročníku Festivalu spisovatelů Praha nebo tanečního festivalu 4+4 dny v pohybu. Přesto vzhledem k vládním nařízením nemůžeme zaručit, že se všechny níže uvedené akce budou konat. Proto si vždy akci ověřte na oficiálních stránkách pořadatelů.

On-line přednáška PRAHA – BRUTÁLNÍ SELEKCE: JAK DÁL S PŘEŽIVŠÍ POVÁLEČNOU ARCHITEKTUROU?

7. října on-line na TÉTO ADRESE

Diskuse u příležitosti výstavy Nebourat! Podoby brutalismu v Praze chce po kratší revizi úspěchů a neúspěchů minulých let předestřít směry možných cest vedoucích „dál“, cest mezi kapitulací a aktivismem, mezi demolicemi a památkovou ochranou. Cílem diskuse je hledat cesty, jak zajistit dlouhodobě udržitelnou existenci a fungování poválečných budov z hlediska kulturně-společenského i ekonomického. Moderují teoretici architektury Michaela Janečková a Petr Klíma. 

Noc literatury

7. října, 18 až 23 hodin, čtení probíhá na dvaceti místech ve Vršovicích a Královských Vinohradech, vstup je zdarma

Záměrem akce je netradičním způsobem přiblížit veřejnosti současnou evropskou literaturu prostřednictvím série veřejných čtení v atraktivních či běžně nepřístupných místech. Výběr ze současné evropské literární scény poodhalí kouzlo velkých i malých literatur v přednesu hereckých osobností, které Vám představí ukázky z nových překladů děl evropských autorů. Čtení každoročně probíhají paralalně na všech místech od 18.00 do 23.00 (v intervalu 15 minut). Za jednu hodinu se tedy čte na každém místě jedna ukázka dvakrát a vymění se dvě skupiny diváků. Místa jsou situována blízko sebe, aby jich návštěvníci akce stihli za večer navštívit co největší počet. Návštěvníci si sami volí pořadí míst, která během večera navštíví.

30. Festival spisovatelů Praha

8. října až 10. října, Anežský klášter, vstupenky ZDE

Mottem letošního mezinárodního Festivalu spisovatelů Praha ve dnech 8. až 11. října je citát Elsy Morante „Nezbývá než doufat". Festival zprostředkovává mezinárodní literární tvorbu široké veřejnosti. Osobně představuje laureáty Nobelovy ceny a dalších významných ocenění v diskuzích a autorských večerech. Vstupenky a informace o registraci naleznete na portálu GoOut.net.

Festival 4+4 dny v pohybu

9. října až 17. října, Praha 10, V Olšinách 69

Ve dnech 9. až 17. října se patnáct let uzavřená secesní budova Nové strašnické školy a přilehlá zahrada promění v jedinečné centrum kultury a místo setkávání. Festival 4+4 dny v pohybu navazuje na svůj záměr kulturně oživovat netradiční prostory (kanalizační čistírnu v Praze-Bubenči, tovární haly ČKD Karlín, bývalý městský pivovar v Holešovicích, Desfourský palác aj.).

Ohodnoť článek

Foto ctyridny.cz

Štítky týden v Praze, kultura, akce, on-line akce, Praha, literatura, festival, Festival spisovatelů Praha, přednáška, Petr Klíma, Nobelova cena, Anežský klášter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Noc literatury, on-line přednáška i festival 4+4 dny v pohybu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.