Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sobotní Pražský den železnice nabídne jízdu karosou nebo historickou tramvají

V sobotu 12. září se uskuteční Pražský den železnice, ke kterému se připojil i Dopravní podnik hl. m. Prahy. Akce bude probíhat od 9.00 do 17.00. Zájemci se budou moct svézt třeba historickou tramvají nebo historickými autobusy. Centrem celé akce bude Masarykovo nádraží, ke kterému se v letošním roce váže několik důležitých výročí.

Historickou tramvají centrem města

Linka číslo 42 pojede v okružní trase: Florenc – Václavské náměstí – Národní divadlo – Staroměstská – Pražský hrad – Hradčanská – Strossmayerova náměstí – Vltavská – Florenc.

Bude v provozu přibližně od 9.40 do 17.00 a přeprava cestujících na této lince bude zdarma.

Všechny zastávky historické tramvaje a časový harmonogram naleznete níže.

Historické autobusy

Přeprava cestujících těmito autobusy bude rovněž zdarma. Lidé se mohou těšit na Karosu ŠD 11 a Ikarus 280.

Okružní trasa historických autobusů bude z pražského Masarykova nádraží přes Florenc, Vltavskou (Nádraží Bubny), Dlouhou třídu, Náměstí Republiky a zpět na Masarykovo nádraží.

Parní vlak i „Žabotlam“

Součástí oslav Pražského dne železnice budou samozřejmě i mimořádné jízdy vlaků. Cestující se mohou těšit třeba na parní vlak 475 „Šlechtična“, který bude jezdit z Masaryková nádraží buď do nádraží Praha-Veleslavín, do Českého Brodu nebo do Lysé nad Labem a zpět. Jedna cesta bude stát 50 korun, zpáteční jízdenka pak 100 korun a jízdé se bude prodávat přímo ve vlaku.

Dále se návštěvníci mohou těšit na oblíbenou elektrickou jednotku řady 451 tzv. „Žabotlam“, která návštěvníky sveze z Masarykova nádraží do Českého Brodu a zpět, nebo na elektornickou jednotku řady 460 tzv. „Tornádo“, která cestující sveze opět z Masarykova nádraží tentokát do Roztok u Prahy.

Zrušené historické metro

Kromě historických tramvají, autobusů a vlaků mělo v sobotu Prahou brázdit i historické metro. Bohužel však byla tato  historická souprava zrušena a na dobové vozy, dobové značení konečných stanic i personál v dobových uniformách si cestující budou muset počkat napříště.

Všechny informace i podrobnější časové harmonogramy všech historických dopravních prostředků se lidé dozví na webových stránkách Dopravního podniku hl. m. Prahy na TOMTO ODKAZU

Ohodnoť článek

Foto dpp.cz

Štítky tramvaj, doprava, Pražský den železnice, železnice, Praha Masarykovo nádraží, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Florenc, Praha, Národní divadlo v Praze, Pražský hrad, Václavské náměstí, Staroměstská, Strossmayerovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní Pražský den železnice nabídne jízdu karosou nebo historickou tramvají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.