Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Terralóna, Febiofest i Půlmetronome

Také příští týden se bude v Praze na co těšit. Uskuteční se náhradní termín oblíbeného filmového festivalu Febiofest, který uvede ve světové premiéře dokument Karel o Karlu Gottovi. V zahradách Černínského paláce si budete moct v sobotu prohlédnout unikátní model Země, tzv. terralónu. A další tipy na nejen víkendové akce najdete v článku.

MFF Praha - Febiofest 2020

Praha, 18. až 25. září

Kvůli epidemii koronaviru byl filmový festival Febiofest z tradičního jarního termínu odložen a letošní 27. ročník se uskuteční od 18. do 25. září v Praze a od 22. září do 8. října v ostatních regionech. Festival zahájí slavnostní světová předpremiéra dokumentu Karel. Kromě termínu změnil Febiofest i své hlavní kino a jeho centrem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Kromě Prahy se diváci mohou těšit na promítání v rámci festivalu také v Liberci, v Českých Budějovicích, Děčíně, Berouně a ve Zlíně.

Letošní Febiofest vzdá poctu režiséru Menzelovi a uvede ve světové premiéře dokument o Karlu Gottovi

Kvůli epidemii koronaviru byl filmový festival Febiofest z tradičního jarního termínu odložen. Organizátoři se však nevzdali a 27. ročník oblíbeného festivalu se uskuteční v náhradním termínu, a to od 18. do 25. září v Praze a od 22. září do 8....

Terralóna v zahradách Černínského paláce

Loretánské náměstí 5, Praha 1, 19. září od 09:00 do 21:00

Přijďte se v sobotu 19. září 2020 podívat na unikátní model planety Země - terralónu. Terralóna je fotorealistickým ztvárněním naší planety v podobě nafukovací koule o průměru 10 metrů. Vystavená bude výjimečně v zahradách Černínského paláce na Ministerstvu zahraničních věcí České republiky.

Dny evropského dědictví v Praze

Praha, různá místa, 12. až 20. září 2020

Dny evropského dědictví (European Heritage Days) každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Většinu můžete navštívit zdarma, jen u některých památek se platí nízké vstupné.

V rámci Dnů evropského dědictví jsou také pořádány nejrůznější doprovodné akce - přednášky, koncerty, městské slavnosti, ale i soutěže a další kulturní programy.

Půlmetronome 2020

Výstaviště Praha Holešovice, 17. až 19. září 2020

Akce Metronome Prague se v roce 2020 uskuteční ve speciální verzi pod názvem „Půlmetronome“. V areálu pražského Výstaviště představí to nejlepší z české hudební scény.

Půlmetronome je unikátní akce, kterou organizátoři připravují pro své fanoušky jako oslavu hudby a živé kultury 17. – 19. září 2020 na pražském Výstavišti. Originální verze původního festivalu představí pouze tuzemské hudebníky.

Radnice dokořán 2020

Praha 1, Staroměstské náměstí, 20. září od 8:00

Speciální prohlídka k výročí založení Staroměstské radnice – prohlédnete si její historické interiéry, středověké podzemí i běžně nepřístupné svatební síně. Výklad doplní hudební i dramatická vystoupení, projekce historických snímků, ukázka svatebního obřadu a řada zákulisních informací z pořádání svateb a jejich historie. Netradiční prohlídku završí zábavný kvíz o věcné ceny a poukaz na prohlídku běžně nepřístupného mechanismu orloje. 

Začátky prohlídek jsou v 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 a 17:00. Prohlídka trvá přibližně 160 minut a vstupné je 30 korun.

Pivobraní - Praha Letňany

Praha 18, Stará náves, 18. září od 16:00 a 19. září do 22:00

I letos si v Praze 18 lidé užijí svátky piva. Tentokrát bude dvoudenní program věnován nejen ochutnávkám tekutých specialit, ale i dětem a to v rámci DĚTSKÉHO DNE V PARKU.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/asociacespolecenskeodpovednosti

Štítky kultura, Praha, přehled, akce, festival, Febiofest, Karel Gott, zahrada, Černínský palác, Země, Dny evropského dědictví, filmový festival, pandemie covidu-19, Výstaviště Praha, Cinema City, Metronome Festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Terralóna, Febiofest i Půlmetronome  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.