Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTO: Pražští hasiči mají nové zásahové komplety. Stály čtvrt milionu korun

V úterý 25. srpna 2020 ředitel pražských hasičů Luděk Prudil slavnostně převzal zásahové komplety v hodnotě čtvrt milionu korun. Jedná se o moderní vícevrstvé oblečení pro hasiče z NOMEXu, s vnitřní GORE-TEX vrstvou, reflexními páskami 3M a kevlarovým vyztužením namáhaných částí.

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka popsal, v čem jsou zásahové komplety zajímavé. „Výrobcem kompletů je česká společnost DEVA Frýdek Místek. Jedná se o moderní vícevrstvé oblečení pro hasiče z NOMEXu, s vnitřní GORE-TEX vrstvou, reflexními páskami 3M a kevlarovým vyztužením namáhaných částí. Oblek je také vybaven NFC čipem (RFID tag), který je bezkontaktně čitelný pomocí běžného chytrého telefonu nebo tabletu s technologií NFC,“ popsal Martin Kavka.

Kvalitní a spolehlivé vybavení hasičů je podle jejich mluvčího základem pro jejich bezpečné vykonávání práce. „Systém identifikace, evidence a kontroly ochranných pracovních pomůcek Hasičského záchranného sboru za pomoci RFID technologie slouží k záznamům o kontrolách údržby pomůcek. Tento systém pak poskytuje nástroj pro dohled nad kvalitou jednotlivých kusů vybavení a přispívá k zvýšení bezpečnosti hasičů při zásahu,“ popsal mluvčí a doplnil, že tímto způsobem lze pak každou takto označenou pomůcku kontrolovat v rámci jejího životního cyklu a vést záznamy o použití a údržbě.

Slavnostního předání se zúčastnil zastupitel hlavního města Prahy a náměstek primátora Petr Hlubuček. Zásahové obleky darovala pražským hasičům společnost INSET, a to už potřetí.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha

Štítky hasiči, obleky, dar, Praha, oblečení, Martin Kavka, Hasičský záchranný sbor, Petr Hlubuček, Inset

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pražští hasiči mají nové zásahové komplety. Stály čtvrt milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.