Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spor o prostory na Václavském náměstí. Americký fastfood nahradí bonbony na váhu

Pobočka fastfoodového řetězce Burger King na pražském Václavském náměstí skončila. Informace, kterou přinesla řada médií, na první pohled nemusí působit příliš zajímavě. Na pozadí události však dost možná bobtná spor mezi dvěma ministerstvy. S informací přišel jako první týdeník Hrot.

Pobočka řetězce Burger King na konci července opustila prostory na rohu pražského Václavského náměstí a ulice Ve Smečkách. Ministerstvo zemědělství totiž po osmi letech restauraci neprodloužilo po poptávkovém řízení nájemní smlouvu. Společnost BK Team, která provozuje formou franšízy několik restaurací amerického fastfoodového řetězce, se však nejspíš bez boje nehodlá provozovny vzdát.

Hrot upozornil na to, že BK Team je dceřinou společností provozovatele jídelních vozů JLV, který je pro změnu dceřinou společností Českých drah. Zjednodušeně řečeno, startuje spor mezi ministerstvem dopravy a zemědělství.

Vyšší cena až po ukončení řízení

Provozovateli restaurací Burger King se nelíbí, že v poptávkovém řízení nabídl vyšší cenu než výherce řízení a přesto prohrál. BK Team totiž nabídl 15 228 korun za metr čtvereční, vítěz zhruba 500 korun méně. Pro čtyřsetmetrové prostory vybralo ministerstvo společnost Gassen ČR, která vlastní síť s cukrovinkami známou pod názvem Captain Candy.

Ministerstvo zemědělství přiznává, že BK Team sice nabídl nejvyšší cenu, ale až dodatečně a po skončení poptávkového řízení.

Burger King tedy prostory, které obsadil v roce 2013, opustil.  BK Team v Praze provozuje ještě další čtyři restaurace stejného jména. Stejný počet provozoven má v hlavním městě také firma Captain Candy.

Odchod Burger Kingu z Václavského náměstí není jedinou změnou. Několikapatrovou pobočku zde nedávno otevřela UGO Salaterie, pro své první zmrzlinářství na českém trhu si toto místo vybrala i značka Grom, adresu o pár čísel změní La Formaggeria Gran Moravia a na podzim by měla v nově postavené budově The Flow Building otevřít svůj první obchod módní značka Primark. 

Prostory pro Primark na Václaváku jsou zkolaudovány. The Flow Building přitahuje pozornost kolemjdoucích

Budova The Flow Building na Václavském náměstí, ve které bude mimo jiné sídlit první česká pobočka obchodu Primark, je zkolaudovaná. Některé kanceláře v horních patrech už užívají první nájemníci, tři patra obchodu by se měla stavebně dokončit...

Ohodnoť článek

Foto BK Team | Zdroj Hrot, Mediaguru.cz

Štítky Praha, Burger King, Captain Candy, ministerstvo dopravy, ministerstvo zemědělství, Václavské náměstí, BK Team, a.s., restaurace, Ministerstvo zemědělství České republiky, České dráhy, Ministerstvo dopravy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor o prostory na Václavském náměstí. Americký fastfood nahradí bonbony na váhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.