Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Zeleň v hlavním městě? Podívejte se, jaká louka kvete v Praze 4

Voňavé květiny uprostřed metropole? Praha 4 dokázala, že to jde. Vedení městské části se v rámci nově nastavené politiky péče o zeleň a zvyšování biodiverzity ve městě rozhodlo zkrášlit tamní ulice, které nyní září všemi barvami. Jak k tomu došlo?

Na jaře v městské části pokusně vyseli květnatou louku ve středovém pásu komunikační zeleně v ulici Novodvorská mezi Obchodním centrem Plaza a ulicí Vavřenova. Nyní tam vše krásně kvete.

Místní Agenda 21 je programem rozvoje obce, který zavádí principy udržitelného rozvoje do praxe a zohledňuje konkrétní místní problémy. Jedná se o proces který propojuje ekonomické a sociální aspekty s oblastí životního prostředí a je vytvářen ve spolupráci s veřejností.

„Motivem městské části Praha 4 bylo především pozvednout estetiku prostředí sídliště a zároveň podpořit druhovou rozmanitost hmyzu, zejména motýlů, kteří už byli na lokalitě pozorováni,“ vysvětlil radní pro životní prostředí a místní Agendu 21 Tomáš Hrdinka„Z tohoto důvodu byla pro výsev použita speciálně vybraná směs velkokvětých letniček, takzvaná Strakonická louka, která má zároveň vysokou estetickou hodnotu,“ dodal.

Vyskytly se však i problémy. V rámci údržby okolních travních porostů došlo na části louky ještě před vykvetením prostřednictvím cizího subjektu k neuváženému zásahu a některé rostliny byly posekány. Na části květnaté louky byly rovněž bez rozmyslu a neodborně složeny ocelové trubky v souvislosti s rekonstrukcí místního teplovodu. 

„Radnice věc intenzivně řeší, a to jak po technické, tak kompenzační stránce. Věřím, že se podaří louku obnovit v původním rozsahu,“ uzavřel radní Hrdinka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 4

Štítky louka, zeleň, Praha 4, životní prostředí, Praha, městská část, Agenda 21

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zeleň v hlavním městě? Podívejte se, jaká louka kvete v Praze 4  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.