Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Pražské služby připravily unikátní kvíz. Podívejte se, jak umí celebrity třídit odpad

Pražské služby, největší pražská svozová společnost, se během letních prázdnin zaměřuje na téma správného třídění odpadu a předcházení jeho vzniku. V rámci online kampaně postupně představí pět známých osobností, které čeká "Třídicí kvíz". Jako první zkoušku absolvoval herec, scénárista a bojovník v MMA Jakub Štáfek.

Své znalosti v oblasti správného třídění si prověřil už i herec Jiří Mádl. Test čeká i Olivera Papeho z oblíbené́ kuchařské́ show MasterChef, zpěváka Juliána Záhorovskyého a peloton kvízových rozhovorů uzavře Renata Langmannová.

Jak si vedl Štáfek?

Protagonista fotbalisty Lavického ze seriálu Vyšehrad se s „chytáky“ týkajícími se správné likvidace plata od vajíček, krabice od pizzy či tuby od zubní pasty popasoval velmi dobře. Zaváhal pouze ve dvou případech – Tubu od zubní pasty by namísto kontejneru na plasty hodil do nádoby určené ke sběru kovového odpadu. Plastový obal od jídla podle něj patří do plastů. „Znečištěné a zejména pak mastné potravinářské obaly od jídel patří do směsného odpadu. To samé platí pro krabici od pizzy. Papír nasákne tukem a pro další recyklaci již není vhodný,“ vysvětlil nejčastější přehmaty tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

V dalších otázkách byl Jakub Štáfek bezchybný a nenechal se zaskočit ani novinkou týkající se plata od vajec. „Dlouho platilo, že jde o tolikrát recyklovaný papír, který již nemá dál smysl recyklovat. Díky novým technologickým postupům a zpracovávání recyklátu toto pravidlo neplatí. Plato od vajec či rolička od toaletního papíru patří do modré nádoby na papír, nikoli do popelnice na směsný odpad,“ objasnil Mana.

Odpadový průvodce do města a na cesty

Na „Třídicí kvíz“ naváže tradiční letní odpadový průvodce do města a na cesty z dílny Pražských služeb. Zájemci se v něm dozvědí, jak správně vyhazovat odpad vznikající během prázdninových měsíců. Na přelomu srpna a září pak odstartuje nová kampaň zaměřená na předcházení vzniku odpadu „Jde to i jinak!“.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pražské služby

Štítky kvíz, recyklace, třídění odpadu, Pražské služby, odpad, Jakub Štáfek, celebrita, vejce, Renata Langmannová, MasterChef, Vyšehrad: Seryjál, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražské služby připravily unikátní kvíz. Podívejte se, jak umí celebrity třídit odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.