Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LEPŠÍ MĚSTO: Vyčištěná Letná i odstraněné zámky z Karlova mostu

Zakladatel projektu Lepší město Honza Faltus jednou za měsíc představuje místa, která se mu podařilo zlepšit. Ukazuju lidem, co se dá dělat, jak se dají zlepšit místa, kolem kterých denně chodíme, vysvětluje Honza smysl iniciativy. Podívejte se, co Honza v Praze zlepšil v uplynulých dnech.

Na mostě Legií

„Náhodou jsem s sebou měl štafle, a tak bylo hned jasné, na co je použít. Tato bývalá mýtná budka na mostě Legií má již čistá okna, bohužel je ale stále prázdná. Mohla by s tím Praha 1 něco dělat?“ ptá se Honza Faltus z iniciativy Lepší město.

Václavské náměstí

Častý nešvar Prahy jsou právě vymleté dlažební kostky, které se válí všude kolem. O kostky na Václaváku teď nikdo nezakopne.

Letná

Honza vyčistil schody, které vedou na Letnou. Zaměřil se pouze na samolepky a šlo to celkem snadno. „Škrabka a pytlík na odpadky a mám hotovo! Kéž by tu teď konečně vzniklo nějaké opravdové umění,“ přeje si Honza.

Karlův most

Na Karlově mostě se každý rok objeví stovky zámečků lásky. Kéž by si turisté uvědomovali, že zámečky historickému zábradlí škodí a může dojít k jeho zřícení do Vltavy.

Národní třída

„Chodil jsem kolem téhle čmáranice na Národní třídě už víc jak rok. Nedalo mi to a dal jsem ji dolů. Šlo to opravdu snadno a hned to vypadá líp. Stačil hadr s lihem za pár korun,“ popsal opravu Honza.

Letná

Mramorové sloupy na Letné byly počmárané a polepené. Honza použil hadr s technickým lihem a rozhodl se je vylepšit. Za čtvrt hodiny bylo hotovo.

Letná

Pod letenským kyvadlem se nachází vstup do podzemních prostor, které jsou stále nevyužívané. Teď, když je část vyčištěná, by se zde mohlo otevřít třeba dlouho diskutované muzeum.

Iniciativu Lepší město můžete podpořit zde.

LEPŠÍ MĚSTO: Vyčištěné dveře na Uhelném trhu i vstup do metra na Můstku

Zakladatel projektu Lepší město Honza Faltus jednou za měsíc představuje místa, která se mu podařilo zlepšit. Ukazujeme lidem, co se dá dělat, jak se dají zlepšit místa, kolem kterých denně chodíme, vysvětluje Honza smysl iniciativy. Podívejte...

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky Lepší město, Karlův most, Letná, Praha, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LEPŠÍ MĚSTO: Vyčištěná Letná i odstraněné zámky z Karlova mostu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.