Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pražské Benátky očekávají devadesátiprocentní úbytek návštěvníků

O přibližně 90 procent méně návštěvníků než předchozí roky očekává letos společnost Pražské Benátky, která turistům nabízí plavby po Vltavě a prohlídky Muzea Karlova mostu. Při dnešním znovuzahájení provozu po tříměsíčním přerušení kvůli koronaviru to řekl ředitel společnosti Zdeněk Bergman. Projížďky po Vltavě si obvykle kupují především návštěvníci ze zahraničí, letos ale kvůli propadu turistiky v souvislosti s pandemií koronaviru Bergman očekává hlavně Čechy.

"Velice pečlivě zvažujeme, jestli z provozu budou nějaké tržby, proto jsme otevřeli až nyní," řekl dnes novinářům Bergman. Podle něj byla do teď Praha až na výjimky bez turistů, a nebyl proto důvod k dřívějšímu zahájení provozu.

Podnik kvůli pandemii koronaviru musel krátkodobě propustit část zaměstnanců a momentálně je ve finanční tísni, největším problémem jsou podle Bergmana mzdy zaměstnanců. Doufá proto, že ke zlepšení situace napomůže například kampaň hlavního města V Praze jako doma, do které je společnost zapojena.

Do muzea a na plavbu lodí dnes přišlo za první hodinu zhruba třicet lidí, hlavně Čechů. Podle pokladní Dagmar Slapničkové je to více návštěvníků, než očekávali. Podle Bergmana však stále nejsou Češi zvyklí jezdit do Prahy za turistickými cíli. "Myslím, že Češi jsou schopni strávit týden v Paříži nebo v Benátkách, ale že do Prahy jezdí v podstatě do divadla nebo na otočku," uvedl. I proto také spoléhá na zájem turistů z Německa, kteří jsou nejpočetnější zahraniční klientelou společnosti. Naopak turisté z Asie prý o služby takový zájem nejeví.

Vedení využilo přerušení provozu ke stavbě kopie převoznické boudy a k opravě lodí. Co se týče programu pro návštěvníky, neplánuje pro letošek společnost výraznější změny a služby by měly zůstat stejné jako v předchozích letech.

Autoři | Foto Pražské Benátky

Štítky ČR, zábava, muzea, rekreace, Praha, Benátky, Zdeněk Bergman, Vltava, pandemie covidu-19, Muzeum Karlova mostu, Pražské Benátky (firma), Česko, Německo, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské Benátky očekávají devadesátiprocentní úbytek návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.