Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jediná igelitka jako symbol výbuchu v Holešovicích. Pomozte lidem přes transparentní účet

Včerejší výbuch plynu v jednom z bytů v domě ve Strojnické ulici má velký dopad na lidi z daného domu i okolí. Několika lidem nehoda otočila život o sto osmdesát stupňů. Postiženým lidem pomáhali hasiči a záchranáři, ale také vedení Prahy 7 nebo sousedé z okolí. Pomoci teď může kdokoliv, a to formou finanční částky zaslané na transparentní účet.

Všechny věci v jedné igelitce

„V téhle igelitové tašce je všechno, co zbylo panu Svobodovi po včerejším výbuchu plynu ve Strojnické ulici. Igelitku mu dali sousedé,“ napsal k fotce igelitky starostka sedmičky Jan Čižinský (PRAHA SOBĚ).

Lidé ze sousedství dali postiženžým zdarma k dispozici své domovy, darovali jim oblečení a posílají finanční příspěvky na transparentní účet, který slouží jako humanitární podpora Prahy 7.

Všechny záchranné složky zasahovaly v úterý od ranních hodin v Holešovicích ve Strojnické ulici. Při výbuchu a následném požáru dvou bytů tam zemřel jeden člověk, další dva byli popáleni. Kvůli požáru muselo být evakuováno zhruba 50 osob. Příčina...

000123-2000870339/0800

Finanční pomoc potřebným

„Sousedé a známí těch, kdo byli bezprostředně dotčeni, dokonce přespávají v půjčených bytech s těmi seniory, kteří přišli o byt, aby pokud by v noci senioři byli v cizím prostředí zmatení, aby pomohli a zabránili jejich zoufalství a nenechali je na pospas depresi,“ popisuje Čižinský.

Lidem, které postihl výbuch v bytovém domě v Holešovicích, může pomoci kdoliv. Na transparentním účtu se postupně zvyšuje částka, která pomůže potřebným.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Jan Čižinský

Štítky výbuch, Holešovice, pomoc, Praha, transparentní účet, Jan Čižinský, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediná igelitka jako symbol výbuchu v Holešovicích. Pomozte lidem přes transparentní účet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.