Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návrat k přírodě. „Živé sekačky“ v Praze 12 vyrazily do terénu

Návrat k tradičnějšímu způsobu života nemusí být utopií. Praha 12 nahradila hlasité a nešetrné sekání trávy v těžce dostupném terénu za „živé sekačky“. Ovce se při spásání osvědčily, a tak v městské části nyní rozšiřují své pole působnosti.

Pastva ovcí začala koncem června a potrvá zhruba 40 dní. Ekologické „sekačky“ je možné  kromě lokality v Hrobech zahlédnout ve dvou lokalitách. První z nich je ohraničena ulicí Generála Šišky, Poljanovova a Nikoly Vapcarova. Druhá se nachází mezi ulicemi Generála Šišky, Vitošská a Mladenovova.

VIDEO: Na Děvíně, na Podbabských skalách a v Bohnickém údolí se pasou ovce a kozy

Odbor ochrany prostředí hlavního města Prahy zajišťuje pastvu ovcí, koz, skotu a koní v Praze kontinuálně od roku 2000. Smyslem pastvy je především údržba různých typů rostlinných společenstev. Odkud zvířata pocházejí, kde se pasou a jaké jsou...

„Pastva v těžko přístupném terénu je nejekologičtější způsob péče o zeleň, zároveň je výhodnější i ekonomicky. Jak jsme již avizovali, ve spolupráci s odborem životního prostředí jsme hledali další místa v Praze 12, kde by mohla probíhat řízená pastva ovcí. Dvě zmíněné lokality rozhodně nejsou posledním místem, které bychom chtěli svěřit do péče „živých sekaček,“ poznamenala k novince místostarostka Prahy 12 Eva Tylová.

Zhruba deset ovcí se bude přes den volně pohybovat za plotem vytvořeným z palet a pletiva. Zvířata budou mít k dispozici vodu a stádo bude pod celodenním dohledem pastevce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 12

Štítky ovce, pastva, sekání, tráva, sekačka na trávu, Praha, terén, příroda, Eva Tylová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat k přírodě. „Živé sekačky“ v Praze 12 vyrazily do terénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.