Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Praha nechá rekonstruovat vnitroblok na sídlišti Černý Most

Vnitroblok ve Vybíralově ulici na sídlišti Černý Most v Praze 14 bude rekonstruován. Vzniknou tam místa pro vyžití ve volném čase a hřiště, rozšířeny budou chodníky a přibudou parkovací místa. Pražští radní zadali Technické správě komunikací, aby vytvořila projekt a lokalitu proměnila. Novinářům to dnes po jednán. Proměna vnitrobloku je naplánována na pět let.

Projekt město připravuje už delší dobu a spolupracoval na něm s obyvateli. "Je to pilotní projekt revitalizace pražských sídlišť. Ta mají pozitivní aspekty, jako je dostatek zeleně, ale pak je tu i zanedbanost, nečitelnost toho prostoru nebo bariérovost," řekl primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Projekt má podle něj sloužit jako modelový příklad znovuoživení sídlišť. Lidé podle něj na sídliště pouze přijedou, přespí a zase odjedou do práce, ale netráví tam volný čas. "Chceme to změnit," řekl Scheinherr.

Plán počítá s novými povrchy silnic a širšími chodníky, které budou bezbariérové. Na sídlišti bude vysazeno 250 stromů a vzniknou tam nové louky nenáročné na údržbu. O plochy kolem domů by se měla starat sdružení vlastníků jednotek a o plochy ve vnitroblocích městská část.

Celkové investiční náklady jsou odhadovány na 386,9 milionu korun. Cena zahrnuje pouze náklady spojené s výstavbou. Praha 14 má v této lokalitě také připraven například projekt na zlepšení nakládání s dešťovou vodou nebo oplocení areálu mateřské školy.

Foto IPR

Štítky ČR, správa, stavby, Praha, sídliště, vnitroblok, Černý Most, projekt, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Adam Scheinherr, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha nechá rekonstruovat vnitroblok na sídlišti Černý Most  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.