Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha 8 vyhlásila nejlepší sportovce za rok 2019. Podívejte se na výsledky ankety

Na Libeňském zámku byli ve čtvrtek večer už počtvrté ocenění ti nejlepší sportovci městské části Praha 8. Vyhlašovali se vítězové ankety Nejlepší sportovec Prahy 8 za rok 2019. Podívejte se na výsledky ankety.

„Sport v Praze 8 podporujeme, nejen že je to zdravá aktivita, ale také vychovává. Proto každoročně rozdělujeme peníze na podporu sportu, především dětí a mládeže. Osobně to považuji za nutnost, protože děti dnes hodně času tráví u počítačů a mobilů a my bychom je rádi dostali na hřiště,“ říká starosta Prahy 8 Ondřej Gros.


Žáci (ročník 2005 a mladší)

Adam Paliwal
Sportovní plavání, klub: Elabteam. Na první místo ho kategorii žáků vynesly dvě bronzové medaile na Olympiádě dětí a mládeže, dále si vyplaval 2., 4. a 5. místo na mistrovství ČR.

Žákyně (ročník 2005 a mladší)

Nikol Ullrichová
Aerobic, klub: Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. Absolutní šampionka za rok 2019 – získala 1. místo na mistrovství ČR, 1. místo na mistrovství světa, a to vše dokonce hned ve dvou soutěžních kategoriích – jednotlivci a tria.

Junioři (ročník 2000-2004)

Adam Vavrečka
Softball, klub: Joudrs Praha. V roce 2019 se stal juniorským mistrem republiky, juniorský reprezentant, který měl výrazný podíl na postupu českého týmu na mistrovství světa mužů v kategorii do 18 let.

Juniorky (ročník 2000-2004)

Viktorie Prokopová
Aerobic, klub: Fitness Center Báry a Hanky Šulcové
V uplynulém roce získala trojkorunu – zlato na domácím šampionátu, na mistrovství Evropy i na mistrovství světa – vše v kategorii tria, navíc se prosadila i v nejprestižnější kategorii jednotlivkyň – 2. místo na mistrovství ČR, 3. místo v Evropě i na světě!

Dospělí (ročník 1999 a starší) - muži

Jiří Pokorný
Softball, klub: Joudrs Praha. Za rok 2019 si nejvíc považuje vítězství v 2. lize a postup do extraligy mužů. Zahrál si Evropský pohár mužů, kde vybojoval získal 7. místo. Je oporou české reprezentace do 23 let.

Dospělí (ročník 1999 a starší) - ženy

Tereza Jakešová
Softball, klub: Joudrs Praha. Kapitánka extraligového týmu žen Joudrs. V roce 2019 hrála v dresu českého národního týmu na Mistrovství Evropy v Ostravě a v kvalifikaci na olympijské hry. V této kvalifikaci byla hodnocena mezi top 5 pálkařkami světa!

Trenér roku

Bára Ptáčková
Aerobic, klub: Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. Hlavní trenérka nejúspěšnějšího klubu aerobiku v České republice, vychovala přes 52 mistrů ČR a 23 mistrů světa ve sportovním aerobiku, za rok 2019 byla vyhodnocena Českým svazem aerobiku jako nejlepší trenérka ČR.

Sportovní legenda Prahy 8

Rostislav Osička
V Karlíně žijící legendární český boxer, dlouholetý trenér, který se zaměřuje na pomoc problémové mládeži. Získal bronz na mistrovství Evropy 1979 v Německu, na svém kontě má přes 200 medailí a přes 250 zápasů. Již řadu let je jeho velkým koníčkem malování (výstavu jeho obrazů si můžete prohlédnout ve virtuální galerii Prahy 8). V říjnu 2019 převzal čestné občanství Prahy 8.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 8

Štítky anketa, sport, Sportovec roku, Praha 8, Praha, Libeňský zámek, Česko, aerobik, Evropa, SK Joudrs Praha, olympijské hry, softball, Ondřej Gros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 8 vyhlásila nejlepší sportovce za rok 2019. Podívejte se na výsledky ankety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.