Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Milion chvilek na dnešek naplánovalo další demonstrace. Vládní opatření dovolí jen 500 účastníků

Nesouhlas s vládou a Andrejem Babišem vyjádří dnes spolek Milion chvilek na 146 místech Česka. Místem hlavní demonstrace se opět stane Praha. Pořadatelé však kvůli vládním opatřením budou moci pustit na Staroměstské náměstí jen 500 účastníků.

„Vláda během koronaviru zneužívala situaci k prosazování vlastních zájmů. Když jsme na to chtěli upozornit, omezuje naše shromažďovací právo,“ říká předseda spolku Mikuláš Minář.

Organizátoři chtějí dát podle svých slov najevo nesouhlas s postupem vlády v době koronavirové krize, protestovat ale chtějí i třeba proti střetu zájmu premiéra nebo proti rozkladu demokratických institucí. Spolek proti vládě a Babišovi protestuje opakovaně, před rokem uspořádal demonstraci se statisícovou účastí.

Vládní opatření však nyní dovolí na Staroměstské náměstí účast jen pěti stovkám účastníků. Pořadatelé proto chtějí vymezit koridor, do kterého pustí jen předepsaný počet lidí. Lidé, kteří se do vymezeného prostoru nevejdou, budou moct podle spolku svůj názor vyjádřit individuálně. S nařízením úřadů ale Milion chvilek nesouhlasí, a chystá proto správní žalobu. Zrušil také plánovaných pochod k sídlu vlády.

„Zatímco tisíce lidí plní hobbymarkety a patnáct tisíc lidí smí do zoo, tak na náměstí, při dodržení bezpečnostních opatření a nošení roušek, nás smí maximálně pět set,“ uzavírá Minář.

Foto Martin Šeda

Štítky ČR, demonstrace, protest, Milion Chvilek, Praha, vláda, Andrej Babiš, Staroměstské náměstí, Česko, Mikuláš Minář, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milion chvilek na dnešek naplánovalo další demonstrace. Vládní opatření dovolí jen 500 účastníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.