Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Developer postaví 218 bytů za miliardu korun na Praze 6. Podívejte se na vizualizaci

Více než 200 bytů za miliardu korun vznikne na Praze 6 v rámci projektu Rezidence U Šárky. Developerská společnost Finep jich zhruba třetinu nabídne do osobního vlastnictví, zbytek do družstevního. Výstavba by měla být hotova nejdříve na konci roku 2022.

„Součástí projektu bude nový zalesněný prostor, který plynule naváže na zelený pás Divoké Šárky. Propojí se tak bydlení a příroda. Plánujeme zde vysázet přes 500 stromů, keřů a další zeleně,“ říká generální ředitel společnosti Tomáš Pardubický.

Poblíž by měla vzniknout také nová restaurace s tankovým pivem a venkovním posezením.

Nový Opatov nabídne 414 bytů

Developerská společnost Finep realizuje v hlavním městě také projekt na Jižním Městě, kde vznikne čtvrť Nový Opatov za zhruba za pět miliard korun. Dokončení je plánováno na rok 2026. 

Nová čtvrť u stejnojmenné stanice metra bude zahrnovat byty, kanceláře, obchodní plochy a veřejná prostranství včetně parku. „Jde o brownfield západně od Chilské ulice, který vznikl vyvážkou při stavbě metra a který již více než 30 let čeká na zapojení do života obyvatel. Věříme, že v polovině letošního roku získáme územní rozhodnutí a příští rok začneme stavět,“ uvedl Pardubický.

Nová čtvrť má celkovou rozlohu 68 tisíc metrů čtverečních, vzniknout má ve třech až čtyřech etapách. V plánu je 414 bytů v osobním a družstevním vlastnictví, Finep počítá také s nájemním bydlením.

Součástí čtvrti bude 1392 podzemních parkovacích míst. Podle Pardubického budou o víkendech a svátcích nevyužitá parkoviště pod kancelářemi a obchody volně přístupná pro zájemce z okolí. „Navíc až pětina parkovacích stání bude vybavena zařízením pro zelenou energii, kterou budou z části dodávat solární panely na střechách vybraných budov,“ uzavřel Pardubický.

Foto Finep

Štítky ČR, byty, Praha, Finep CZ, Finep Holding, projekt, Opatov, Divoká Šárka, Jižní Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer postaví 218 bytů za miliardu korun na Praze 6. Podívejte se na vizualizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.