Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTO: Šéf hasičů se loučil před nastoupenou jednotkou. Od května se přesouvá na generální ředitelství

Pražští hasiči se rozloučili s ředitelem Romanem Hlinovským. Ten minulý týden skončil ve své funkci a od května se přesouvá na generální ředitelství sboru, kde bude mít na starosti zahraniční vztahy. Podle dřívějších informací chtěl Hlinovský ve funkci setrvat, nakonec se však s generálním ředitelem hasičů Drahoslavem Rybou domluvili na přeložení. V čele pražského sboru jej nahradí dosavadní šéf hasičů Libereckého kraje Luděk Prudil.

Roman Hlinovský je příslušníkem sboru od 1. prosince 2004. Předtím pracoval v požární jednotce neratovické chemičky Spolana, kterou v roce 2002 zastihly rozsáhlé povodně a byl zodpovědný za záchranné operace v zaplaveném podniku. Za profesionalitu a osobní nasazení při této události získal medaili HZS ČR Za statečnost.

„Na dvoře centrální stanice se s ním rozloučila nastupující směna. Za spolupráci poděkoval členům pražského sboru, vedení města i dobrovolným hasičům v metropoli,“ shrnul mluvčí hasičů Martin Kavka.

Informaci o přesunu Hlinovského přinesl v polovině dubna Deník N, podle kterého byla důvodem anonymní udání. Žádost o přeložení podle mluvčího hasičů Rudolfa Kramáře po dohodě podal sám Hlinovský a nyní bude pracovat ve stejné budově, jako ředitel Ryba. 

„Je to pro mě nový začátek, takže uvidím, jak to bude fungovat,“ řekl Hlinovský.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha

Štítky Praha, hasiči, Hlinovský, Roman Hlinovský, Liberecký kraj, Spolana Neratovice, Hasičský záchranný sbor, Martin Kavka, Rudolf Kramář, Deník N

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Šéf hasičů se loučil před nastoupenou jednotkou. Od května se přesouvá na generální ředitelství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.